avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de munca

Buna ziua,
Am suferit un accident de munca (fractura de sold) in urma unei cazaturi la locul de munca (alunecare pe gheata) .Am fost operat si acum sunt in convalescenta. Angajatorul a recunoscut accidentul de munca ,dar in urma cercetarii evenimentului , procesul verbal ,la punctul X , am fost gasit raspunzator de incalcarea reglementarilor legale prevazute de art.22 din legea ssm 319/2006, deoarece ,prin actiunea mea ,am pus in pericol de accidentare propria persoana. La punctul XIV, caracterul accidentului, este consemnat accident de munca si ca s-a produs in timpul si din cauza indeplinirii sarcinilor de servici , fiind indeplinite conditiile prevazute de art 22. In declaratia pe care am dat-o in urma accidentului am specificat doar felul in care am alunecat nu si stare suprafetei pe care am alunecat .Faptul ca am fost gasit singurul vinovat , desi eu cred ca nu am nicio vina , ma face sa intreb daca in acest caz mai pot face ceva pentru a schimba acest verdict care ma incrimineaza . Am primit CM cu cod 03 si 80% indemnizatie. Am primit de asemeni un exemplal din PV cu data de 28 02 2012, accidentul intimplindu-se pe data de15 02 2012. Se mai poate contesta? Unde? Cum? Afectiunea de care sufar acum ma va tine imobilizat cel putin inca o luna iar apoi recuperarea se va intinde pe cel putin un an timp in care va trebui sa ma ajut de baston pentru deplasare. Care sunt drepturile de care pot beneficia in continuare?
Cel mai recent răspuns: armet , utilizator 09:26, 17 Martie 2012
Ciobanu vasile a scris:

Orice accident de munca este regretabil, indiferent de circumstante si urmari.
Sincer nu inteleg ce doriti sa contestati:
1-Faptul ca sunteti vinovat ???(asa a constatat echipa de cercetare!)
Dupa parerea dvs. cine este vinovat de producere accident: conducerea, factorii de mediu??
2- Ati fost sanctionat in urma accidentului??

Si eu sunt perfect de acord cu ce spuneti. Am incercat si eu sa pun mai multe asemenea intrebari, dar constat ca nu a raspuns nimic la intrebarile mele persoana in cauza

La o analiza mai atenta, se pare ca cineva i-a indus ideea ca o sa rama fara loc de munca, nu o sa mai primeasca bani pe concediile medicale, etc.
Este o teama falsa.
A fost un accident nefericit, chiar stupid din....neatentie.
Cred ca trebuie sa se linisteasca si....insanatosire grabnica
Sincer nu stiu ce idee vreti dumneavoastra sa induceti . Eu vreau sa stiu doar de ce drepturi beneficiez. Din interventiile dvs. inteleg ca aveti o mare intelegere pentru angajator.
Suprafata pe care am alunecat trebuia sa fie curata si nu era de competenta mea sa fac acest lucru . De asemeni daca era o zona periculoasa trebuia atentionata sau marcata. Pentru ingrijirea mea medicala cred ca angajatorul trebuia sa se ocupe mai mult . Daca cadeam in fata unui magazin fiti sigur ca dadeam in judecata propietarul magazinului(asta vizavi de minunatele exemple).
Nu cred ca vrea nimeni sa induca nimic. Nimeni nu tine partea angajatorilor, dar nici a angajatilor.
Daca ati aluneca in fata magazinului dupa ce acesta s-a inchis si incepe sa ninga, Dumneavoastra considerati ca magazinul (proprietarul lui) ar fi de vina? Incercati asta mai degraba cu un magazin in SUA, avocatii de acolo au mai multa experienta in asemenea chestii. La noi riscati sa va pierdeti banii si timpul degeaba.
Singur ati spus ca ati curatit zapada in ziua anterioara. Deci puteati banui ca e un loc alunecos. Ati informat dimineata cand ati venit la lucru pe angajator ca riscati sa alunecati? Singur ati spus ca nici nu v-ati da seama ca ati putea aluneca.
Rational vorbind, chiar si omeneste, nu cred ca angajatorul are vreo vina in acest caz. Daca se doreste doar invinuirea angajatorului orice pateste un angajat pateste la locul sau de munca din neatentie, aste simplu de gasit/imputat orice lucru. Si daca scapati un ciocan din mana in decursul muncii si va striviti un deget de la picior, angajatorul trebuis sa va spuna sa tineti strans ciocanul in mana, sa nu il scapati?...Sau sa va dea incaltamine de protectie care sa reziste la strivire? Poate este prevazut de protectia muncii, dar mi se pare aberant.
Repet, trebuie sa fim rationali si nu sa cautam intotdeauna alti vinovati in jur.

Domnului utilizator ANDREI 2005
Sincer cred ca va bagati singur in seama. Ma simt ca tras de urechi pentru ca incerc sa-mi obtin drepturile. Lectiile acestea de morala, ca ar fi bine sa nu deranjez angajatorul si ca eu sunt pe deplin raspunzator de accident nu imi sunt de folos . Am expus pe acest forum necazul meu in speranta ca cineva imi poate oferii solutii si spre multumirea mea unele mi-au fost de folos . Altele insa ma trimet in S.U.A. caci numai si numai acolo voi gasi avocati interesati sa-mi apere dreptul . Am respectat conditiile forumului si nu am dat nume propii sau intitutii nici nu am afirmat ca as contesta ceva ci am cerut doar SOLUTII. A presupune si acuza este foarte usor si credeti-ma ca am parte de asta in fiecare zi . In speranta ca nu am fost foarte acid si nici prea patetic multumesc tuturor pentru sfaturile utile.
Stima.
P.S.
As dorii sa aflu daca exista in Romania un avocat care este interesat sa-mi pledeze cauza.
( Ce nu te omoara te face mai puternic.)

Alte discuții în legătură

Accident de munca VICTOR-G VICTOR-G Buna ziua. Am suferit un accident de munca,alunecand pe gheata la servici. Angajatorul m-a gasit vinovat,deoarece nu m-am deplasat cu atentie. Dar faptul ca ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Vlahul Vlahul Am cazut pe gheata si am fractura de trohiter,mentionez ca transportul era asigurat de firma unde lucrez cu voucher,am coborat din taxiu in fata blocului unde ... (vezi toată discuția)
Accident de munca monica1212 monica1212 In urma cu un un am cazut in timpul serviciului pe o scara de marmura si mi-am fracturat coccisul,am crezut ca e o cazatura simpla care nu are urmari dar acum ... (vezi toată discuția)