avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil

Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate.
In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa mea am vanduto.
Banca poate sa ceara anularea vanzarii?
Multumesc
De fapt acesta este problema Dvs. Nu mai aveti cu ce achita ratele?
Depinde care sunt conditiile inscrise in contract. Banca poate scoate la licitatie apartamentul respectiv. Dar nu puteti acoperi din ce ati incasat din vanzarea apartamentului Dvs.? Sau nu poate achita nepoata, daca tot i-ati cumparat casa?
Casa este a nepoatei, nu am cumparat-o. Acum, eu doar locuiesc acolo.
Eu am locuit intr-o casa batraneasca, pe care dupa cum am mentionat am vandut-o, iar banii obtinuti din vanzare nu-i mai am.
Pai si atunci care este scopul acestei discutii pana la urma? De ce intrebati ce ar trebui sa va execute banca? Sau de ce ati ridicat problema in felul acesta? Eu nu reusesc sa ma dumiresc deloc cu raspunsurile pe care le-am citit pana acum.
Doamna a facut credit, ipoteca s-a pus pe casa nepoatei, iar in caz de neplata, casa ipotecata se va vinde la licitatie, iar daca datoria nu e recuperata in intregime se trece la urmarirea altor bunuri pe care titularul si/sau coplatitori/ giranti le au in proprietate. Daca vor afla ca doamna pt a-si mari starea de insolvabilitate in dauna creditorilor, a vandut casa dansei.. teoretic se poate initia o actiune pauliana.

Pt ca dvs doamna ati vandut corect , iar cumparatorul a fost de buna credinta ( daca a fost) , chiar daca se va pune problema unei astfel de actiuni, putin probabil sa aiba sanse. O conditie in cazul vanzarii, e ca tertul dobanditor sa fi stiut de treaba asta si sa fi fost complice la frauda.
Nu are relevanta ca ati incasat bani din vanzarea bunului dvs si nu-i mai aveti.
La data cand am vandut casa nu aveam probleme. Acum, ca sunt fara serviciu, iar banca va executa casa nepoatei si nu se va indestula, sa inteleg ca am toate sansele sa-mi anuleze vanzarea? In contract nu scrie ca nu am voie sa-mi instrainez bunurile, doar daca scade valoarea ipotecii sa vin cu altceva. Nici nu mai am altceva si nici nu mi s-a cerut.
Atata timp cat nu am avut interdictie pe casa, cum adica sa nu dispun de ea cum doresc si sa-i anunt? Sa le fi cerut voie?

Alte discuții în legătură

Renuntare sau donare mostenire in favoarea mamei maria525253 maria525253 in urma decesului tatalui copii pot renunta sau dona in favoarea mamei partea lor de mostenire daca au credite bancare neachitate (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez pentru a nu pierde casa datorita ratelor la banci cneazzu cneazzu buna seara eu si sotia mea avem un apartament luat prin credit ipotecar.Titular de credit este sotia iar eu girant ipotecar. Eu mai am si alte credite la ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)