avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil

Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate.
In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa mea am vanduto.
Banca poate sa ceara anularea vanzarii?
Multumesc
Sa admitem situatia ca Banca X va deschide actiune revocatorie.
De unde rezulta ca am incheiat un act fraudulos, in dauna creditorului, din moment ce vanzarea a fost incheiata inainte de a ramane fara serviciu, iar ratele au fost achitate lunar?
Ce ar fi trebuit sa-i spun cumparatorului? Stiti, eu am un credit ipotecar si, desi ipoteca este pusa pe alta casa, este posibil ca banca la care am creditul sa ne anuleze vanzarea.
Despre ce complicitate la frauda cu un tert vorbiti? Chiar nu inteleg.
Daca banca ar fi facut o inventariere a bunurilor mele, mobile si imobile, si in contract ar fi fost stipulat faptul ca pe intreaga perioada a rambursarii creditului nu am voie sa instrainez niciun lucru, inclusiv case, terenuri, etc., iar eu nu m-as fi conformat, atunci cred ca se putea vorbi despre o frauda.

Vorbiti despre ''fraudarea' creditorilor, dar despre ''fraudarea'' debitorilor prin introducerea a tot felul de clauze abuzive ascunse in contracte nu pomeniti nimic.


Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Pentru actinile frauduloase din contractul de credit aveti dreptul sa actionati in instanta creditorul, iar daca sunt intr-adevar frauduloase, veti castiga procesul
Cu ce bani sa angajez un avocat pt. a actiona banca in instanta din moment ce nu mai am serviciu?
Pentru a actiona banca in instanta nu e obligatoriu sa aveti un avocat. Dar sunt curioasa de acele clauze de frauda pe care le-ati regasit dvs. in contractul de credit. Puteti incepe prin a va duce cu ele la ANPC. Nu va costa nimic.
Stimata doamna, stiti foarte bine la ce m-am referit.
Nu credeti ca ar trebui sa existe corectitudine si din partea creditorului, pt. ca noi, debitorii, sa nu mai apelam la instanta sau ANPC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare sau donare mostenire in favoarea mamei maria525253 maria525253 in urma decesului tatalui copii pot renunta sau dona in favoarea mamei partea lor de mostenire daca au credite bancare neachitate (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez pentru a nu pierde casa datorita ratelor la banci cneazzu cneazzu buna seara eu si sotia mea avem un apartament luat prin credit ipotecar.Titular de credit este sotia iar eu girant ipotecar. Eu mai am si alte credite la ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)