avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata garantie de gestiune si salariu compensator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata garantie de gestiune si salariu compensator.

Buna ziua,
Am cateva nelamuriri si cer ajutorul unor persoane competente. Am fost angajat al unei firme de retail. Pe data de 07.02.2012 punctul de lucru unde imi desfasuram activitatea a fost desfiintat datorita unor infiltratii de apa majore, iar contractul de inchiriere cu proprietarul spatiului comercial a fost incheiat. Ca urmare pe data de 10.02.2012 mi s-a inmanat preavizul de 20 zile urmand ca astazi,12.03.2012 sa mi se desfaca contractul de munca conform art.65 alin. 1 din Codul Muncii. Azi urmeaza sa ridic salariul aferent lunii februarie, urmand ca in aprilie sa mi se inmaneze salariul aferent celor 7 zile din Martie, restituirea garantiei de gestiune si a salariului compensator. Din cate stiam termenul este de maxim 10 zile(cel putin pentru restituirea garantiei). Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 16 Martie 2012
Buna ziua,
Cod CAEN 4754
Codul activitatii indicat de dvs. este pt "Comerţ cu amănuntul al articolelor şi aparatelor electrocasnice în magazine specializate" Sectiunea G - Comert cu ridicata si amanuntul; Repararea autovehiculelor si motocicletelor.
Pe site-ul MMFPS la sectiune "dialog social" gasiti toate contractele de munca valabile pe ramura de activitate si/sau grup de unitati, la adresa:
[ link extern ]
Eu unul la o prima verificare constat ca cel pe ramura "comert" este expirat in acest moment.
Prin urmare se pare ca un CCM pe ramura de activitate pentru aceasta ramura nu exista inca un CCM valabil, inregistrat la nivelul ministerului muncii.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
SimonescuC, utilizator
Deci legal nu mai sunt obligati sa plateasca salarii compensatorii?
Numai daca nu exista un CCM la nivelul unitatii si acesta nu prevede aceste salarii compensatorii.
Insa daca aveti un CCM cu obligatii de acesta natura, salariatii au dreptul la ele.
Nu stiu daca exista CCM la nivelul unitatii.

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca pentru ong-fundatie si srl Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in doua probleme. 1. As dori sa stiu ce contract colectiv de munca se incheie pentru o Fundatie ? Inchei CCM ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national sau cccm la nivel de ramura? vio79s vio79s Salutare tuturor, Acum 2 zile am primit decizia de desfiintare a postului pe care il ocup in prezent, fiind informat ca beneficiez de drepturile prevazute ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Am fost anuntat ca se va desfiinta postul(programator IT), dupa aprox 1 an de la angajare, insa nu am primit inca o notificare in scris. Conform ... (vezi toată discuția)