avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot prinde un escroc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot prinde un escroc

Am gasit de curand pe net un anunt cu locuri de munca in Germania,am sunat,m-am intalnit cu un tip,acesta ne-a pretins suma de 150 de lei mie si prietenului meu,motivand aceasta pentru procesarea contractului,i-am dat banii si azi era ziua plecarii,insa acest individ este de negasit la tel nu raspunde da ocupat,partea buna este ca stiu cum il cheama si localitatea unde sta,nu ma preocupa atat de mult suma de bani cat minciuna si inselaciunea in sine,si ca mine sunt sigur ca sunt multi altii,ce am de facut? Multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: cristica , utilizator 17:11, 19 Aprilie 2012
Adică, escrocul (nu excrocul) a cerut 150 lei, iar dvs. cereţi 100 euro ? Ce fel de târg este acesta ? Cam cum v-aţi cataloga, din ce categorie credeţi că faceţi parte ? Este evident, că pe păgubit îl deranjează mai mult pierderea banilor decât sancţionarea "excrocului" !
eu zic ca prostia se plateste . data viitoare cascati ochii mari pt ca locurile de munca in starinatate nu sunt la dispozitia oricui. si inca mai sperati sa recuperati banii?? totusi succes.
Fratilor nu va mai contraziceti,aici nu vb despre nici o mediere,cat despre bani sunt 150 de lei nu e o avere,dar vreau sa pateasca ceva nemernicul asta care cine stie cati a mai pacalit,atat,cum imi cerea doamna,sau domnul ,nu am retinut,100 de euro,pai dau 100 de euro pentru 150 de lei? fac afaceri bulgaresti? nu-mi trebuie banii,vreau sa ii se dea macar o amenda administrativa.X-(
Achiesez la sustinerile colegei mediator, insa, din proprie experienta va spun, plangerile pentru infractiunile de inselaciune care nu sunt dovedite cu nici un fel de mijloc de proba decat cu martori dar fara a avea un inscris prin care sa se poata constata aceasta infractiune, se solutioneaza cu NUP in parchete,.
Niciodata, dar chiar NICIODATA o firma sau persoana serioasa nu pretinde bani de la cineva pentru ai gasi un loc de munca. La incheiarea contractului ti se retine din salariu comisionul, si il plateste cel care te-a angajat. Daca platesti inainte esti pacalit. Nu mai ai ce face, banii sunt pierduti.

Alte discuții în legătură

Inselaciunea este legala in romania? alina_25 alina_25 Diverse cunostiinte si-au luat tzeapa de la diverse firme de la super oferte de abonamente de telefoane sau cablu tv pana la asa zise contracte de ... (vezi toată discuția)
Demersuri legale în cazul unei infracțiuni săvârșite într-o intermediere de locuri de munca în străinătate Florin1965 Florin1965 In atenția avocat.net......., va scriu aceste rânduri în speranța ca ne veți sprijini în demersul nostru, ca ne veți prezenta din experiența ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati Florin Alexandru 123 Florin Alexandru 123 Bună ziua, sa va povestesc pe scurt problema mea. Am fost păcălit sa împrumut pe un respectiv amic cu diverse sume gen, 200 RON 150 RON etc, 100 euro ... (vezi toată discuția)