Da, legislatia pe alocuri nu este foarte clara. Iar in cazul procentelor, legea contine cel putin o greseala si iata care. In cazul cand vrei sa infiintezi o asociatie este suficient acordul a 50%+1. Dar daca peste un an, doi... muti sediul asociatiei dintr-un spatiu in altul, chiar in aceeasi asociatie sau in acelasi bloc dar in scara de alaturi sau la alt etaj..., adica nesemnificativ zic eu, trebuie sa modifici statutul, sa mergi cu dosarele la judecatorul delegat si neaparat sa ai acordul a cel putin 2/3 din proprietarii membri ai asociatiei. Adica e mai greu sa faci o modificare si mai bine faci alta asociatie.
Noi am patit-o si acelasi judecator de care va spuneam ca a numart acum 5 ani doar un singur vor acelor proprietari care aveau 2-3 apartamente, a facut acelasi lucru si acum in 2013-2014 numarand la fel.
Acum de doi ani am vrut sa atasam la asociatia noastra si scara de alaturi, eu am vrut sa fac doar modificarea actelor, a statutului, acodului... si sa-i includem in asociatia noastra. Numai ca Judecatorul ne-a explicat ca e mai usor sa facem alta asociatie si a avut dreptate pentru ca am reusit foarte greu sa avem 50%+1 (semnaturi, acte de proprietate....) si ar fi fost aproape imposibil sa depasim acel 2/3 de care spune legea.
Acum 2 zile am primit noua "Incheiere" judecatoreasca cu infiintarea asociatiei care include si scara de care va povesteam.
Iata ce spune L230/2007:
Art. 8. - (1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel puţin 2/3 din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
(2) Orice modificare sau completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înfiinţare, fără alte formalităţi.
Daca punctul (1) este foarte clar, credeti-ma ca punctul (2) este o mare minciuna ori eu nu inteleg ce inseamna fara alte formalitati. Doar daca se refera cumva la faptul ca nu trebuie sa introducem dosarul la NATO ori la UE. Pentru ca altfel, daca trebuie sa modificam statutul avem de munca mai mult decat facem o asociatie de la inceput.