Am avut o experiență acum 3 ani când am făcut modificări ale statutului. Conform legii am prezentat tabele cu proprietarii si semnătura acestora. Judecătorul delegat, foarte atent a numărat voturile pentru ca-mi trebuiau minim 2/3. Aveam câteva peste aceasta limita. Dar numărând a observat același nume trecut la ap. 4 și la ap. 11. Eu le-am numărat ca doua voturi. Judecătorul mi-a explicat că indiferent câte apartamente are, același proprietar are dreptul doar la un vot. Ca numai în cazul hotărârilor luate în adunarea generala pentru stabilirea fondurilor de investiții, se tine cont de ponderea proprietății... Şi mi-a indicat prevederea din legea 230/2007:
Art. 25. -
(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociației de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;
Așadar când se voteaza pentru alegerea unui membru al comitetului are dreptul la un vot, chiar daca are un apartament dublu ca marime decat vecinul sau daca are mai multe apartamente.
Sigur ca atunci cand se discuta de investitii, reabilitare, modernizare, cei care au cota-parte din proprietatea comuna mai mare (avand un apartament mai mare sau mai multe apartamente), are un vot cu o pondere mai mare pentru ca si cheltuielile ce le suporta sunt pe masura acestei cote.
~ final discuție ~