avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog ajutor!! Probleme cu Politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog ajutor!! Probleme cu Politia

Buna seara,
Am si eu o problema ce necesita raspuns urgent!
In anul 2007 am contractat un credit de la o banca, am platit cateva rate dupa care am fost nevoita sa intrerup plata deoarece am ramas fara loc de munca, nu mai locuiesc la adresa din cartea de identitate, in prezent locuind cu parintii mei la o alta adresa. Astazi 19.3.2012 parintii mei au raspuns la usa, era un politist de la sectia pe raza careia am adresa din buletin si li s-a inmanat un mandat de aducere, in speta fiind un dosar din 2008 cu o plangere penala din partea bancii respective sub acuzatia ca am luat credit de la ei cu acte false. Maine 20.03.2012 sunt somat sa ma prezint la sectia de politie la ora 9. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ma prezint la sectia sectia de politie deoarece nu dispun de bani pentru un avocat si timpul este foarte scurt. Cum sa procedez si ce pasi am de urmat pentru a sti sa ma apar deoarece acuzele nu sunt adevarate iar eu trebuie sa si demonstrez acest lucru.

Mii de multumiri anticipate!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
crazynet644, utilizator
Dumneata nu intelegi ca n-a comis nicio infractiune? Neplata imprumutului nu constituie infractiune.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Totusi,omu e de buna credinta , nu e vinovat de nimic e un simplu contract comercial si se judeca numai in civil asta daca nu s-a prescris.
Chiar a incercat din rasputeri sa sustina salarile,bonusurile bancherilor precum si inmultirea sucursalelor ca ciupercile dupa ploaie sa nu uitam "criza" a fost provocata de sistemul bancar nu de catre rau platnici multi dintre ei datorita practicilor si clauzelor abuzive ,comisioanelor ilegale "am un frate in Canada pt.un ipotecar plateste o dobanda de 3%" iar aici un ipotecar e 10,4 -credite luate ambele in 2008.
macovei2000 a scris:

Daca e fapta "penala" ca nu a mai avut de unde sa platesca, sa fie condamnat.


tocmai ca am pus intre ghilimele si am sustinut nevinovatia si prezumtia nevinovatiei. si lipsa faptei penale....pt neplata
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
ContSters83715, utilizator
In lipsa unor date concrete toata agitatia de aici e sterila ! In ceea ce priveste comportamentul lui crazynet644, este execrabil si condamnabil ( formal nu penal ) in raport cu datele pe care le-a furnizat. Nu se se judeca aici sistemul bancar care are inca nevoie de o corectie serioasa, nici nu se sustine o teorie a conspiratiei in care bancile sunt institutii ale diavolului, cum nici nu ar trebui sa ne expunem frustrarile noastre in raport cu aceasta institutie . crazynet644 este oare victima a propriilor actiuni sau al comportamentului " incorect si inuman " al bancii in relatia cu el ?
Eu personal am deschis un subiect in forum, legat de un amic care este in proces cu o banca fiind executat de catre aceasta datorita unei terte persoane pe care a girat-o. Se judeca de peste un an, a cheltuit o caruta de bani in conditiile in care este reprezentat de catre o cumnata avocata, a si castigat in ultima infatisare ... ; punctual comportamentul bancii a fost intradevar condamnabil, nu intru aici in detalii, insa toate acestea nu i s-ar fi intamplat daca nu exista un alt " crazynet644 " care intre timp si-a trecut toate proprietatile obtinute prin credite nerambursate ( nu nerambursabile ) pe numele fetei majore, casa magazin, firma, teren etc, lucreaza fara contract de munca, in relatia cu bancile fiind insolvabilii. El a reusit nenorocind pe altii in jurul lui, cate unul ( vezi cazul de fata ) mai pica, si atunci se gasesc altii o suta sa-l sustina si sa puna banaca la " colt " aratand cu degetul comportamentul nesimtit si inuman al acesteia de a incerca sa-si recupereze ceea ce - comform contractului semnat in sau in necunostinta de cauza de catre victima ( ? ) - de drept. Restul dupa cum mai spuneam sunt povesti ...
Gabryell10

Da, este groaznic. Propunere : timp de un an de zile nici o institutie de creditare sa nu mai acorde imprumuturi; sa se poata face rost de bani doar de la camatari. Si atunci sa-i vad pe toti... care vor bani cum ii apuca transpiratiile cind se apropie scadentele ratelor.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Urgent ! adeverinta falsa ?! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre ... (vezi toată discuția)
Relatie de prietenie silviu35 silviu35 DE 1 an de zile ma-m despartit de prietenul meu sint cu altcineva. FOSTUL prieten la-m dat la politie ca nu ma lasa in pace ia dat avertisment ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)