avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog ajutor!! Probleme cu Politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog ajutor!! Probleme cu Politia

Buna seara,
Am si eu o problema ce necesita raspuns urgent!
In anul 2007 am contractat un credit de la o banca, am platit cateva rate dupa care am fost nevoita sa intrerup plata deoarece am ramas fara loc de munca, nu mai locuiesc la adresa din cartea de identitate, in prezent locuind cu parintii mei la o alta adresa. Astazi 19.3.2012 parintii mei au raspuns la usa, era un politist de la sectia pe raza careia am adresa din buletin si li s-a inmanat un mandat de aducere, in speta fiind un dosar din 2008 cu o plangere penala din partea bancii respective sub acuzatia ca am luat credit de la ei cu acte false. Maine 20.03.2012 sunt somat sa ma prezint la sectia de politie la ora 9. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ma prezint la sectia sectia de politie deoarece nu dispun de bani pentru un avocat si timpul este foarte scurt. Cum sa procedez si ce pasi am de urmat pentru a sti sa ma apar deoarece acuzele nu sunt adevarate iar eu trebuie sa si demonstrez acest lucru.

Mii de multumiri anticipate!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
crazynet644, utilizator
Buna ziua,
Revin cu noi informatii. Astazi dimineata m-am prezentat la sectia de politie. Mi s-a comunicat faptul ca sunt acuzat de catre banca de la care am luat credit, dupa ce nu am mai putut plati, de faptul ca acel credit a fost obtinut fraudulos prin inselatorie, fals in acte si uz de fals, evident fiind false aceste acuzatii. Am dat o declaratie la politie prin care am demontat toate acuzatiile ce mi se aduc si politistul mi-a zis ca abia acum banca ma va putea da in judecata ( dar nu stiu pt ce, pentru creanta sau pentru acuzatii),dar toate acuzatiile lor sunt false si pot demonstra.Mi s-a comunicat sa astept un raspuns de la procurorul care instrumenteaza cazul. La iesirea din sectie politistul la care am facut declaratia, mi-a spus ca as putea sa ma duc la banca sa intreb de firma de creante catre care a cesionat creditu si sa incep sa platesc. Ma simt jignit de acuzatiile grave care mi se aduc si astept procesul. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Daca ce spuneti este adevarat, va sfatuiesc sa faceti o plangere penala pentru denunt calomnios, iar in cadrul procesului sa cereti daune morale, ptr gravele prejudicii ce v-au fost aduse prin aceasta plangere abuziva.
Banca a facut o plangere penala pentru motivele de mai sus:
inselatorie, fals in acte si uz de fals. In functie de datele si motivele pe care le-ati prezentat in declaratie, se poate da neinceperea urmaririi penale. Banca, a considerat ca este indreptatita sa intreprinda aceasta actiune, deoarece dvs. nu ati mai incercat sa negociati esalonarea creditul, pe motive de difilcultati materiale, ma mult de atat, v-ati schimbat si adresa declarata initial, fara a anunta, aceasta actine putand fi considerata ca premeditata pentru a "trage teapa" bancii. Banca, se mai poate indrepta impotriva dvs. printr-o actiune in civil (acum ca au aflat noua adresa de domiciliu), pentru a obtine o hotarare judecatoreasca de executare silita, pentru recuperarea debitului neachitat. Asadar, este o procedura pe care banca trebuie sa o urmeze. In niciun caz, nu aveti motiv de actiune pentru denunt calomnios, cat si dreptul de a pretinde daune morale asa cum pretinde dl. Jocandi Causa.
Buna ziua,
Aceasta firma care a "cumparat" datoriile dumneavoastra va urmareste pentru acel imprumut. fiecare zi care trece este purtatoare de dobanda. Le-a fost greu pana v-au aflat adresa. Chestia cu declaratii false in ceea ce priveste domiciliul santaj ieftin care se poarta. Tot ce i-au interesat au obtinut. Sa va gaseasca noua adresa sa va execute. Poprire pe salariu, sechestru pe bunuri. Sa va asteptati la tot ce este mai rau.
Cred ca poti sa-i dai tu in judecata pe banca din 2 motive:

1) din 2007 pana-n 2012 de cand nu ai mai platit rata,ei (banca) de ce nu a facut plangere ca nu ai mai platit ratele? Au asteptat sa creasca dobanzile ca sa iti ia pielea de pe tine acum?
Cand a fost ultima plata de rata a ta catre banca?

2) De ce acte spun ei ca ai folosit acte false? Pai ei nu au vazut la inceput daca actele sunt adevarate sau false? Si sa stii ca dosarul cu imprumutul tau de la banca au trecut prin mai multe maini,mai multe persoane........,cum de nu au vazut toti acestia ca actele tale sunt false? si tocmai acum dupa 5 ani?
#-o :O

Alte discuții în legătură

Urgent ! adeverinta falsa ?! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre ... (vezi toată discuția)
Relatie de prietenie silviu35 silviu35 DE 1 an de zile ma-m despartit de prietenul meu sint cu altcineva. FOSTUL prieten la-m dat la politie ca nu ma lasa in pace ia dat avertisment ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)