avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog ajutor!! Probleme cu Politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog ajutor!! Probleme cu Politia

Buna seara,
Am si eu o problema ce necesita raspuns urgent!
In anul 2007 am contractat un credit de la o banca, am platit cateva rate dupa care am fost nevoita sa intrerup plata deoarece am ramas fara loc de munca, nu mai locuiesc la adresa din cartea de identitate, in prezent locuind cu parintii mei la o alta adresa. Astazi 19.3.2012 parintii mei au raspuns la usa, era un politist de la sectia pe raza careia am adresa din buletin si li s-a inmanat un mandat de aducere, in speta fiind un dosar din 2008 cu o plangere penala din partea bancii respective sub acuzatia ca am luat credit de la ei cu acte false. Maine 20.03.2012 sunt somat sa ma prezint la sectia de politie la ora 9. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ma prezint la sectia sectia de politie deoarece nu dispun de bani pentru un avocat si timpul este foarte scurt. Cum sa procedez si ce pasi am de urmat pentru a sti sa ma apar deoarece acuzele nu sunt adevarate iar eu trebuie sa si demonstrez acest lucru.

Mii de multumiri anticipate!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
crazynet644, utilizator
Parerea mea este ca banca si-a atins scopul si anume acela de a va gasii.In legatura cu plangerea la politie sunt sigur ca cei de la banca au fortat nota intentionat , cu fals in acte ,pentru a se putea incadra intr-o fapta penala si a putea depune plangere la politie ,pentru a va putea gasii mai usor,ceea ce s-a si intamplat intr-un final.
Catalina Covaliu a scris:

Banca a facut o plangere penala pentru motivele de mai sus:
inselatorie, fals in acte si uz de fals. In functie de datele si motivele pe care le-ati prezentat in declaratie, se poate da neinceperea urmaririi penale. Banca, a considerat ca este indreptatita sa intreprinda aceasta actiune,

Denuntul calomnios nu are indreptatire, deoarece Codul Penal nu prevede niciun temei conform caruia denuntul calomnios ar trebui acceptat si/sau tolerat. Nu conteaza ca banca nu avea alta solutie de a afla adresa. Avand in vedere ca urmeaza sa primeasca NUP-ul poate face plangere penala contra persoanei care a semnat denuntul impotriva sa. Aceasta plangere va fi investigata conform Codul de Procedura Penala si daca exista temeiuri (de exemplu primirea NUP-ului de catre cel care a fost denuntat de banca) va fi inceput un proces pentru denunt calomnios contra celui care a semnat denuntul. Asta ii va invata minte si pe altii (de la alte banci) sa nu faca declaratii mincinoase in denunturile pe care le fac. Sigur, asta nu va avea consecinte conform dreptului civil, datoriile raman datorii, iar dobanda ramane dobanda. Dar cel care l-a denuntat a incalcat legea iar Codul Penal nu specifica faptul ca unii infractori ar trebui iertati in loc de a fi pedepsiti. A nu urmari penal o infractiune deja cunoscuta poate fi ea insasi infractiune, asa ca datoria politistilor va fi sa-l cerceteze penal pe cel care a semnat denuntul fals. Daca se va constata ca a recidivat de n ori in asta, pedeapsa va fi pe masura. Sper ca va primi pachete la inchisoare de la fostii colegi de la banca, deoarece a pus interesele bancii mai presus de Codul Penal.

Vorbind de denunt pentru fals in acte, aici cine zice ala e.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
tgeorgescu, utilizator
Ce principiali sunteti unii dintre voi.Si daca omul nu mai are de unde sa plateasca?Daca a avut o problema sau pur si simplu nu mai are nici o sursa de venit?Il omoram?Nu inteleg ce sunt unii asa porniti.Nu a omorat pe nimeni.
intaresc ceea ce spunea si colegu, faceti o plangere penala pt denunt calomnios impotriva denuntatorilor dv, daca e asa cum sustineti stati fara griji procurorul va da neinceperea urmariri penale, in ceea ce priveste contractul de credit la care nu ati mai achitat ratele acesta este executor el nu mai trebuie sa ia calea instantei, neplata ratelor la credit nu constituie o fapta penala dupa cum am auzit la multi bancheri ca sa sperie clientii.
Domnule avocat lascoschi nu o mai dati inainte cu legea. A spus clar. La data cand a facut imprumut avea o adresa. Intre timp s-a mutat.Nu mai aburiti ca a uzat de acte false. Tineti cu lupul. Cine ne apara impotriva abuzurilor. Va prelevati de anumite paragrafe din lege sa fie de partea celui mai tare. Pe noi cine ne apara? Pana cand sa mai rezistam? Cat sa mai suportam abuzurile de ttot felul ale autoritatilor? Este clar! Persoana a facut in credit. Intre timp si-a mutat domiciliul. Banca a intreprins demersurile pt recuperare bani. Fiind multi nu s-a fortat s-o gaseasca. A "vandut" creditele catre o firma recuperatoare csre are anumite metode de recuperare bani. Chiar si santaj. De ce nu spuneti asta? Clar trebuie sa restituie banii cu dobanda cu tot. Dar nu ce aberati ca a uzat de acte false. Uite cine ne apara! Unii ca dumneavoastra. De ce nu mi-ati raspuns la problemele ridicate pe acest site. La obiect. Pentru ca va scaldati intre teama si interese.RUSINICA!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Urgent ! adeverinta falsa ?! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre ... (vezi toată discuția)
Relatie de prietenie silviu35 silviu35 DE 1 an de zile ma-m despartit de prietenul meu sint cu altcineva. FOSTUL prieten la-m dat la politie ca nu ma lasa in pace ia dat avertisment ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)