avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog ajutor!! Probleme cu Politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog ajutor!! Probleme cu Politia

Buna seara,
Am si eu o problema ce necesita raspuns urgent!
In anul 2007 am contractat un credit de la o banca, am platit cateva rate dupa care am fost nevoita sa intrerup plata deoarece am ramas fara loc de munca, nu mai locuiesc la adresa din cartea de identitate, in prezent locuind cu parintii mei la o alta adresa. Astazi 19.3.2012 parintii mei au raspuns la usa, era un politist de la sectia pe raza careia am adresa din buletin si li s-a inmanat un mandat de aducere, in speta fiind un dosar din 2008 cu o plangere penala din partea bancii respective sub acuzatia ca am luat credit de la ei cu acte false. Maine 20.03.2012 sunt somat sa ma prezint la sectia de politie la ora 9. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ma prezint la sectia sectia de politie deoarece nu dispun de bani pentru un avocat si timpul este foarte scurt. Cum sa procedez si ce pasi am de urmat pentru a sti sa ma apar deoarece acuzele nu sunt adevarate iar eu trebuie sa si demonstrez acest lucru.

Mii de multumiri anticipate!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
crazynet644, utilizator
Gabryell10
N-o fi banca institutie de caritate, dar nici stat in stat nu e. Incalcarea obligatiei de a notifica banca in cazul schimbarii datelor de identificare este exact asta: o incalcare a unei obligatii contractuale. Penalitatea, conform contractului, poate fi ca banca sa declare creditul scadent, eventual. Nedeclararea noului domiciliu nu da dreptul bancii sa faca acuzatii nefondate.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
S-a umplut tara de creditati, inconstienti, cu buletinul, si tot ei acuza bancile ca isi cer bani inapoi. Daca imprumutul era luat de la o persoana fizica...?! Si ne miram ca patria iubita merge prost.
noxi a scris:

Buna ziua. In protocolul nr. 4 la Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatii fundamentale, Articolul 1: Interzicerea privarii de libertate pentru datorii. Nimeni nu poate fi privat de libertatea sa pentru singurul motiv ca nu este in masura sa execute o obligatie contractuala.


cererea de respectare a angajamentului de a anunta eventuala schimbare de domiciliu = privare de libertate

asta dupa unele creerase....(diminutiv)

cel mai drept ar fi sa nu-si mai plateasca nimeni datoriile....iar daca banca face vreun demers, sa faca toti pe ofuscatii... ce nesimtire sa-ti ceri banii inapoi de la unul care se ascunde, desi pentru a primi acei bani semnase cu manuta lui ca anunta schimbarea de domiciliu...

ce-mi place cand unii incurajeaza furtul si inselatoria....
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
reludd, utilizator
Eu tot nu inteleg cum majoritatea dintre voi protejati banca.Cand faci credit la banca, niciodata nu poti citi contractul.Asa semneaza majoritatea.Nu stia de aceasta clauza.Asa ca daca a venit momentul sa se mute, s-a mutat.Sau e ilegal sa iti schimbi domiciliul daca ai credit?Exista juristi si avocati care lucreaza pentru banci.Exista firme de recuperari care incearca sa dea de urma rau platnicilor si sa incerce recuperarea banilor.De ce sa minta ca a folosit acte false?De ce le plangeti de mila bancilor?
Daca omul nu a mai putut plati se cere executarea silita in instanta.Daca nu are ce executa, o sa fie urmarita aceea persoana pana in momentul in care, poate, are un venit din nou.Nu constituie infractiune neplata datoriilor mai ales daca nu este rea credinta.
Mai dar ce tot de nu se intelege aici?
Pai eu cred ca nu a fugit,nu s-a ascuns,ci pur si simplu s-a mutat. Daca nu a achitat din nu stiu ce an....si tocmai atunci s-a si mutat,banca putea sa anunte politia,si astfel gasea persoana respectiva dupa urmatoarele criterii:
1) Dat in urmarire generala.
2) Monitorizarea C.N.P. la toate institutiile la care se ducea ( mutatie de domiciliu,primarii,etc) ca orice institutie cere C.I. si prin folosirea datelor din C.I.putea identificat unde se afla persoana dupa C.N.P.

Cum tocmai dupa 4 ani prinde banca pe hot? Oare banca are si detectivi particulari ca sa caute pe cutare si cutare? simplu anunta politia de atunci 4 ani,si politia cauta persoana care avea datorii catre banca.

Apoi mai e si alta chestie: Nu toti bancherii le explica oamenilor cum stau lucrurile,le explica pe scurt cateva fraze,apoi ii pune sa semneze,si in contractul care l-a semnat,sunt o multime de articole,numere,litere,pagini intregi.....de se plictiseste omul citind prin ele.

Hai sa fi spus asa in contract:
Banca trebuie sa instinteze periodic persoana care se abate de la nerespectarea contractului.

Acum intrebarea este asa:
Cand a anuntat? Dupa 4 ani? :O
cand a anuntat banca politia de disparitia fugarului? Dupa 3-4 ani ca sa creasca dobanda si sa aiba de castig?

Hai sa fim seriosi........:thumbup:

Alte discuții în legătură

Urgent ! adeverinta falsa ?! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre ... (vezi toată discuția)
Relatie de prietenie silviu35 silviu35 DE 1 an de zile ma-m despartit de prietenul meu sint cu altcineva. FOSTUL prieten la-m dat la politie ca nu ma lasa in pace ia dat avertisment ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)