avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog ajutor!! Probleme cu Politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog ajutor!! Probleme cu Politia

Buna seara,
Am si eu o problema ce necesita raspuns urgent!
In anul 2007 am contractat un credit de la o banca, am platit cateva rate dupa care am fost nevoita sa intrerup plata deoarece am ramas fara loc de munca, nu mai locuiesc la adresa din cartea de identitate, in prezent locuind cu parintii mei la o alta adresa. Astazi 19.3.2012 parintii mei au raspuns la usa, era un politist de la sectia pe raza careia am adresa din buletin si li s-a inmanat un mandat de aducere, in speta fiind un dosar din 2008 cu o plangere penala din partea bancii respective sub acuzatia ca am luat credit de la ei cu acte false. Maine 20.03.2012 sunt somat sa ma prezint la sectia de politie la ora 9. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ma prezint la sectia sectia de politie deoarece nu dispun de bani pentru un avocat si timpul este foarte scurt. Cum sa procedez si ce pasi am de urmat pentru a sti sa ma apar deoarece acuzele nu sunt adevarate iar eu trebuie sa si demonstrez acest lucru.

Mii de multumiri anticipate!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
crazynet644, utilizator
v-as sfatui ca imediat sa aveti o discutie cu reprezentantii bancii, in contractul de credit d-voastra aveati obligatia de-a anunta noua adresa, aceeasi obligatie o aveati si fata de politie dar aici nu mai comentam, problema penala sigur nu va avea efect , in schimb trebuie sa faceti o conciliere cu banca, sa ajungeti la o reesalonare a platilor, nu puteti pretinde ca banca sa uite de aceasta creditare.
mondanicolaetoma a scris:
in schimb trebuie sa faceti o conciliere cu banca, sa ajungeti la o reesalonare a platilor, nu puteti pretinde ca banca sa uite de aceasta creditare.

Sigur, am afirmat si eu: debitorul poarta raspunderea pentru imprumut, conform dreptului civil (nu penal). Imprumutul ramane imprumut, daca nu s-a prescris. Dar asta nu da dreptul functionarilor bancii sa comita infractiuni. Nimeni nu e mai presus de lege.

Functionarii bancii probabil merg pe ideea ca debitorii sunt prosti sau speriati si vor sa ajunga la o intelegere cu banca, astfel incat nu mai ajung sa depuna plangere penala pentru denunt calomnios. Dar in felul asta ei joaca la ruleta ruseasca ani grei de inchisoare. Dac-as fi judecator, eu n-as aplica o pedeapsa cu suspendare autorului a 20-30 de denunturi calomnioase, ci l-as trimite la puscarie ca recidivist.

Misiunea unui judecator este de a nu permite ca cineva sa-si castige traiul prin a scrie denunturi calomnioase. Altfel ne-am putea gandi la actiuni ca: 100 de membre ale PSD sa-l acuze pe Traian Basescu de viol.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
tgeorgescu, utilizator
daca aveti acte reale nu aveti de ce sa va temeti; banca este obligata sa verifice actele la firma sau institutia unde ati lucrat. Mai tragic este daca ati prezentat acte false. ADEVARUL IESE LA IVEALA. POLITIA SA PUNA MANA SA VERIFICE TELEFONIC SAU PERSONAL UNDE ATI LUCRAT CONFORM ACTELOR PREZENTATE. BANCA CE A PASCUT PANA ACUM ? DE CE NU A VERIFICAT DACA SUNT REALE SAU FALSE ACTELE/ VINDETI-VA CASA SI PLATITI DATORIA.ATI PREZENTAT LA BANCA ACTELE CA SUNTETI SOMERA/ SAU NU ATI LUCRAT NICIODATA SI ATI DECLARAT FALS?
de ce este banca obligata sa formuleze asemenea raspuns pentru ca politia sa prezinte un mandat, cand banca are obligatia sa verifice daca actele sunt corecte. De ce bancile au drepturi nelimitate fata de oamenii saraci , iar fata de presedintele tarii, deputatii si parlamentarii, preotii, doctorii care "fura" cu buna stiinta facand credite si neplatindu-le; acolo bancile nu-si mai exercita drepturile? Au foarte multa libertate bancile ; isi permit sa ia, adica sa fure comisioane din salarii, bani depusi, la credite- cand se acorda creditele si cand se refinanteaza alte credite; nu refinanteaza cat trebuie; vorbesc urat cu clientii, ii desconsidera; dar salariile sunt foarte mari; libertati cu duiumul.Bancile nu-si au rostul in lume. Bancile alaturi de institutiile nebancare sunt camatari cu acte in regula. Ei au libertatea sa blocheze conturi; dureaza 30 de zile pana cand iti elibereaza un alt card; te obliga sa ai conturi desi nu vrei, percep comisioane. Unde se duc banii din aceste comisioane? Peste tot si din orice bancile iau comisioane.
Tarzan2012

Daca citesti cu atentie in postul de start este scris clar : " in speta fiind un dosar din 2008 cu o plangere penala din partea bancii respective sub acuzatia ca am luat credit de la ei cu acte false " ; deci banca formuleaza plangerea penala atunci, si nu dupa patru ani cum se sustine in mod repetat eronat printre posturile anterioare.
Plangerea penala vine ca urmare a faptului ca persoana imprumutata nu a fost gasita la adresa mentionata in contract. Insa ... nu este primul demers al unei banci sa caute o persoana acasa, aceasta incearca sa ia legatura telefonic cu persoana in cauza, si doar daca nu reuseste in mod repetat, face acest pas. Daca cu toate datele furnizate bancii aceasta nu reuseste sa contacteze persoana imprumutata, devine evidenta tentativa de fraudare sau cel putin de sustragere voita de la plata datoriei. Urmeaza firesc plangerea penala in 2008, nu dupa patru ani !
Eu unul nu mi-as face probleme d.p.d.v. penal. Demersul a fost facut doar cu scopul de a se da de urma persoanei in cauza. Banca isi va retrage plangerea, insa va continua cu siguranta demersurile intru recuperarea intr-un fel sau altul a prejudiciului. Eu unul as cauta o cale de reconciliere a relatiei cu banca incercand o reesalonare a datoriei.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Urgent ! adeverinta falsa ?! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre ... (vezi toată discuția)
Relatie de prietenie silviu35 silviu35 DE 1 an de zile ma-m despartit de prietenul meu sint cu altcineva. FOSTUL prieten la-m dat la politie ca nu ma lasa in pace ia dat avertisment ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)