Dar daca o persoana care a lucrat intr-un domeniu de vanzator 10 ani avand spor vechime 15%,si apoi isi schimba serviciul in alt domeniu,ca mecanic auto,pe cartea de munca are cei 10 ani lucrati,dar acum la job-ul de mecanic auto i se va pune cei 15% spor vechime chiar daca nu a lucrat in domeniul de mecanica?
Pai intr-o zi am citit pe undeva in urma cu cativa ani,si apoi anul trecut am vrut sa ma fac profesor,cum eu aveam peste 10 ani in alt domeniu,nu si in invatamant,am vb cu o doamna directoare si mi-a zis ca in caz daca iau examenul de suplinitor,si sunt angajat,vechimea de 15% nu se continua,adica ei nu imi vor da salariu + 15% spor vechime,ci doar salariu si 0 % spor vechime la salariu,abia cand fac 3 ani in invatamant,atunci imi da 5%,,la 5 ani vechime invatamant = 10% s.a.m.d.
Pana la urma cum stau lucrurile? indiferent de ce job am avut si as ajunge la 15 ani vechime,noul patron e obligat sa imi dea 20% spor vechime in bani din salariu?
sporul de vecime ti se acorda indiferent unde lucrezi de la primul an lucrat, nu daca lucrezi ca bucatar 14 ani si ai spor de vecime 15% te reprofilezi si devii contabil ti se ia vechime 0, ti se acodra incontinuare 15% si tot asa creste odata cu trecerea anilor in munca, sporul de vechime ti se calculeaza totalul anilor lucrati
Spor vechime
marybujiuta
perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă ... (vezi toată discuția)