avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC = Vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC = Vechime in munca?

am si eu o nelamurire si sper sa ma ajute cineva, vreau sa stiu daca cei 2 ani de crestere copil intra la vechimea in munca? va multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
lupan2maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:44, 21 Martie 2012
corect,asa sunt si eu de acord ca chiar daca am lucrat 14 ani ca bucatar avand 15% spor vechime si apoi ma specializez in contabilitate sa imi mearga in continuare sporul de vechime,sa mi se dea 15% spor vechime din salariu,iar apoi la 14 ani bucatar + 1 an contabilitate sa am 15 ani lucrat si sa mi se dea 20% spor vechime.
Dar care patron vrea sa mai angajeze un astfel de om care e mai in varsta si vine cu sporuri de vechime din alta parte ca apoi el sa dea 15-20 -25% bani din spor de vechime.
Ciudat!

Si daca cineva are 13 ani munciti,apoi 2 ani somaj,face total 15 ani vechime,se va considera si somajul acesta in total 20% spor vechime la salariu?
Tarzan2012:
1. Perioada de somaj indemnizat nu este vechime in munca este numai stagiu de cotizare la pensie si sanatate.

2. Este posibil ca in invatamant sa se aplice legi si regulamente specifice acestui domeniu in care sa se precizeze ca sporul de vechime se acorda in functie de vechimea in invatamant.

3. Acest topic a pornit de la alta intrebare si am ajuns la altceva care deja apartine altei sectiuni ("Dreptul munci...").

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc = vechime in munca? edyflo edyflo daca intri in CCC dintr-un somaj de studii , perioada in care ai stat in CCC poate fi socotita ca vechime in munca? (vezi toată discuția)
Spor vechime marybujiuta marybujiuta perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă ... (vezi toată discuția)
Somajul intrerupe vechimea la sporul de fidelitate? elidiab elidiab Eu am lucrat in inavatamant, profesor suplinitor, acum sunt in CIC. In 1 aprilie treb sa ma introc la munca, dar in invatamant acum nu sunt posturi ... (vezi toată discuția)