elga50 a scris:
Va dau costul cel mai mare pe luna noiembrie la caldura al unui apartament cu 3 camere - Bucuresti, bloc cu repartitoare si cu 3 apartamente cu CT din 36 conectate la sistemul centralizat: 181 lei
La noi in bloc, nu mai sunt calorifere si nici coloane de caldura pe casa scari, de la intrare si pana la ultimul etaj sunt usi termopane, dar pe coridor este cald. Am fost sa masor astazi la ora 13 , la etajul 4,si am stat pe coridor 20 minute cu termometrul electronic de camera si termometrul mi-a aratat 18 grade.Temperatura de afara fiind de 6 grade. Daca mai pun si coloanele din apartamentele celor debransati, atunci pot sa spun ca platesc caldura in 7 apartamente. Acum daca ai caldura de la coloanele blocului si prin pereti o alta caldura de la vecini, este normal sa ai factura mica la gaz, centrala poti sa o si opresti folosind-o numai pentru a incalzi apa. si daca mai platesti 10 % din factura de caldura (la exemplul dat din 181 lei cei debransati cu centala sau fara platesc18 lei) ......centrala de apartament nici nu mai consuma. Pe mine ma deranjeaza procentul care il platesc cei debransati. Am intrebat-o pe presdinta noastra care sta la et4 daca simte diferenta de caldura dintre afara si casa scari inca nu masuraem temperatura? si mi-a raspuns ca da. Am intrebat-o de unde crede-ti ca vine caldura de aici? Raspunsul ei a fost halucinant; Coridorul este spatiul inchis. I-am spus ca un prieten care are casa deci tot spatiu inchis si iarna trecuta i-sau spart toate tevile de apa din casa si si-a gasit casa inundata pentru ca nu a incalzit cu nici o sursa de caldura, dar a avut numai pereti.I-am cerut sa ma dumireasca de ce respectivului i-au ingetat tevile si nu a putut sa imi explice.Repartitoarele sunt foarte utile in cazul dumneavoastra sigur nu va contrazic dar la noi in bloc nu vor fi niciodata pentru simplul fapt vecini mei nu sunt corecti nici cu apa. In fiecare luna sunt pierderi si la apa rece si la calda. Administratorul a facut un control si a afisat tabel cu cei neinregula, de la inele la sigili rupte si chiar la lipsa ceasului..........cu oameni ca astia nu voi fi niciodata deacord sa imi pun repartitor.
adriantot a scris:
Nu vreti sa va debransati si aveti ceva argumente.
; nu am bani de centrala dar si daca asi avea nu mi-asi pune . Am stat la casa m-am incalzit cu lemne, carbune si gaz. Caldura daca nu o furi este scumpa. Daca vecini mei au avut bani de centrala corect ar fi sa nu ma fure pe mine si pe alti care nu avem bani sa ne punem centrala.
@darida
Am facut rost de anexa contractului COLTERM a blocului si intradevar sunt trecute toate apartamentele debransate cu suprafata si numar de elementi apar ca si mine care sunt abaonata lor.