"Un preţ mai mic la gigacalorie şi un aer mai curat! Reprezentanţii Colterm dar şi autorităţile locale dau asigurări că după implementarea proiectului de retehnologizare a companiei, timişorenii vor plăti mai puţin pentru căldură, şi vor avea partea şi de un aer mai curat, fără noxe.
Termenul de finalizare al proiectului este sfârşitul anului 2013, iar valoarea acestuia este de 300 de miloane de lei. "
[ link extern ]
Nu stiu cum sa fac sa imi apara citat sper ca este bine asa.
Am platit in febroarie sub 400 lei cred cand a fost cel mai frig cu toate pierderile COLTERM-lui la care se adauga caldura furata de vecini mei din 4 apartamente ( 2 apartamente cu 2 camere si 2 cu 3 camere, acestea cu 3 camere fiind goale) exact nu stiu platim pentru ca vara platim 40% din caldura. Acum am la caldura 12 lei si cei debransati 1.2 lei sunt cheltuielile pe octombrie, dar toata vara am platit inte 150-200 lei. Stiu ca in febroarie 2012 am platit cel mai mult 236lei iarna, dar cum nici vara nici iarna nu platim aceiasi suma nu stiu cat costa exact.
Parerea mea si nu va suparati pe mine centralele pe gaz sunt scumpe ca si investitie intretinere si consum in conditiile in care nu furi caldura de la vecini, stai la casa si iti faci caldura ca la bloc dar nu incalzind o camera,ci 2-3 camere bucatarie si baie.
COLTERM are pierderi e adevarat, dar si tu cand ti-se strica centrala poti sa conideri ca ai pierdere cand o repari sau chiar trebuie sa o schimbi?
Eu m-am incalzit si cu lemne si carbuni iar pentru iarna trebuia sa pun deoparte 1600-1800 lei, unde mai pui mizeria si faptul ca nu ai caldura constant pentru ca daca se stinge focul pana cureti si ii dai drumul......dureaza.
Costul corect al calduri este scump indiferent cu ce te incalzesti sunt constienta de acest lucru, din experienta mea. Numai la bloc s-au trezit uni ca pot sa aibe caldura si sa nu o plateasca si aici e vina celor de la COLTERM pentru ca vorba aia " nu produceti voi cat putem fura noi"
Cei de la COLTERM ar trebui sa vina sa faca imediat echilibrarea instalatiei in blocurile unde sunt debransari si sa le faca o factura celor debransati pentru lucrarea efectuata si o alta factura care sa o plateasca lunar pentru caldura pe care o primesc indirect prin pereti si coloane. V-am spus la noi in bloc nu sunt surse de caldura in casa scari si intre etaje temperatuta este de 18 grade. Eu in apartament am 25 grade si afara sunt 6 grade. Din cate stiu eu exista si incalzire prin pereti. Cei care isi taie caloriferele nu fac decat sa isi reduca caldura cu cateva grade, dar se gandesc ca i-au pacalit pe vecini si urla cat ii tin plamani ca ei sunt debransati si au renuntat la COLTERM.
COLTERM este foarte eficient in conditiile in care la uni le da caldura cu medie 350 lei si la alti cu cativa lei, adica eu pentru 23-25 grade platesc 250lei/luna iar vecini mei 25 lei si au intre 18 grade. Cum mai poate sa deschida gura, cel debransat si sa imi spuna mie ca centrala lui este eficienta? Cat plateste cineva la casa sa isi incalzeasca in perioada asta 18 grade in casa daca afara sunt sunt intre -3 si 6 grade in 50 metri patrati si se incalzeste cu gaz, imi poate spune cineva? Nu cred ca cineva care se incalzeste cu gaz in perioata asta plateste un consum de 25 lei in plus fata de cel din vara. Pentru ca in vara iti faci numai apa calda si folosesti gazul la gatit. La acelasi conbustibil, aceiasi suprafata si aceiasi temperatura normal ar fi sa te coste acelasi pret. Daca stai la casa si iti incalzesti 18 grade intr-o suparafata de 50 metri patrati nu cred ca platesti 20-25 lei!!!!
COLTERM poate sa foloseasca drept combustibili nu carbune ci pietre si tot o sa fie pierderi si gigacaloria scumpa. Atat timp cat uni platesc si alti fura pretul nu va fi corect. Nu sunt atat de desteapta si sigur fac si geseli gramaticale dar asta nu inseamna ca nu imi dau seama ca platesc ce fura alti.
ce fac cei debransati eu pot sa consider ca atenteaza la siguranta mea prin falimentarea intentionata a Coltermului? Daca maine se inchide COLTERMUL eu nu am bani de centrala, stau la parter intr-un bloc turn, va intreb daca sparg peretele si imi scot cos si imi pun o teracota in camera e bine? fiinca trebuie sa ma incalzesc cu ceva si eu.