NCorina a scris:
...mie presedinta blocului mi-a spus intr-o discutie ca in 5 ani imi garanteaza ca tot blocul o sa fie debransat...
Mi se pare foarte normal ceea ce va spus presedinta.
In viitor se vor elimina subventiile pentru agentul termic. Asta inseamna scumpirea incalzirii centralizate peste tot si mai ales acolo unde acum subventia este mare.
Proprietarii care sustin ca e mai bine cu agentul termic in sistem public nu au experienta sistemului individual, a centralelor de apartament si nu pot face comparatie.
Eu si vecinii mei avem aceasta posibilitate.
Pana acum 10 ani, toata asociatia era bransata la sistemul public. Am avuta caldura cat ni s-a dat, cu preturi din ce in ce mai mari, cu deschiderea acesteia dupa 3 zile de frig sub 10 grade, cu program de caldura pe ore..., cu caloriferele firbinti cand afara erau 20 de grade, cu revizii vara de o luna cand nu aveam apa calda, cu avarii pe cartier sau pe asociatie...
De vreo 10 ani au inceput sa-si instaleze treptat unii vecini centrale individuale. Au inteles din ce in ce mai multi avantajele acestora iar in urmatorii 5 ani toti vecinii si-au instalat centrale de apartament.
Asa ca din vara anului 2007 am reziliat contractul cu furnizorul de agent termic si toti proprietarii au centrale de apartament. Va garantez ca nici unul nu regreta si va asigur ca ceea ce sustin aici este citit de unii din vecini care au cont pe avocatnet.
Nu numai costul este mai redus dar si confortul este mai ridicat. Poate ca este greu pentru cei care nu au trecut de la sistemul public la centrala proprie sa inteleaga. La prima vedere pot fi puse intrebari logice si de bun simt: cum domnule sa am caldura mai multa si sa platesc mai putin?
Da, este adevarat. Si repet: nu numai ca se plateste mai putin dar nu mai aveti divergente cu vecinii, cu restantierii, cu instalatiile comune...