avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul foarte mic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul foarte mic

buna ziua, sunt angajata unei primarii in calitate de asistent medical comunitar.am absolvit postliceala sanitara in 2008 si tot de atunci sunt si angajata pe acest post.am stat in cresterea copilului timp de 2 ani si la intoarcere am salariul minim pe economie adica 700 brut si net 530, e normal???
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:39, 5 Aprilie 2012
Cat timp ati fost in CCC, bugetarilor (deci inclusiv Dvs.) li s-au redus salariile cu 25% (masura aplicata incepand cu data de 01.07.2010). Ulterior, li s-a aplicat o majorare de 15%. Daca din 750 lei, cat aveati inainte de intrarea in CCC, scadeti 25%, apoi adaugati 15%, veti vedea ca rezultatul este undeva sub 700 lei - salariul minim brut in acest moment. De aceea v-a incadrat la 700 lei, ca nu au cum sa va dea mai putin.
jany_ro,

Daca ati revenit in activitate in februarie 2012,vi se aplica prevederile Art. 2,3 Legea 283/2011:

Art.2 In anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.

Art. 3
Prevederile art. 1 si 2 se aplica in mod corespunzator si personalului ale carui raporturi de munca sau serviciu au fost suspendate in conditiile legii si si-a reluat activitatea in anul 2012.

Adica salariul dvs. trebuie sa fie identic cu al unui alt angajat din unitate,avand functia de asistent medical comunitar,dar care nu a avut intrerupere de activitate.
din pacate nu mai am alt coleg pe aceeasi functie, adica am o colega dar si ea e in ccc si oricum inainte sa intru in ccc avea salariul mult mai mare decat mine.nu eram la acelasi nivel de salariu si ea nu avea foarte mare vechime, mai mult decat mine cu putin si salariul ajungea undeva la 980 brut, in comparatie cu mine cu 700 brut.e diferenta foarte mare si avem aceeasi scoala tot o postliceala.MULTUMESC oricum pentru sfaturi
Cand vi s-a stabilit salariul de 750lei?(anul)
In 2009,fiind in activitate ,ati primit sporul de preventie de 11%?Dar prima de fidelitate?
in 2009 a fost stabilit, exact nu stiu in ce luna dar stiu ca am dat examenul de trecere de la debutant in mai cam pe 22 mai 2009.spor de preventie nu am auzit asa ceva si nici nu am luat vreodata si prima de stabilitate nu am luat decat in iunie 2009.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
jany_ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarizarea in 2012 ElinaM ElinaM iata ca si mai ales iata cum si pentru anul 2012 au aparut HG 1225/2011 si mai ales L 283/2011 asa ca va trebui sa ne reincadram. problema este tot cu ... (vezi toată discuția)
Salarizare logofatu logofatu Sunt angajata intr-un spital de urgenta din anul 2009 ca asistent medical. Am gradatia 5 si studii superioare, iar salariul meu de incadrare este de 1200 ron, ... (vezi toată discuția)
Salariu nemajorat cu 8% deoarece salariul de baza este sub salariul minim pe economie Boggyct Boggyct Buna ziua, Am decis sa va scriu si aici deoarece sunt nelamurit in ceea ce priveste drepturile salariale cuvenite si consider ca acesta nu ar fi calculat ... (vezi toată discuția)