Potrivit legislatiei actuale, angajatorul poate initia si efectua singur verificarea bolnavului ( salariat ) la domiciliu sau angajatorul trebuie sa se adreseze Casei de pensii si asigurari sociale pentru a face aceasta verificare ?
Din comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii emis in 14.04.2010 reiese exact ceea ce s-a postat mai sus in legatura cui acel termen de 5 zile ...
Comunicatul de presa nu tine loc de reglementare legala.In practica,controlul se face de catre reprezentantii desemnati de angajator, Casa efectueaza control impreuna cu angajatorul doar daca acesta il solicita in acest sens.
Sunt pareri contradictorii si nu stiu cum sa procedez.
Pe mine ma intereseaza daca angajatorul ( fara Casa de sanatate), poate sa faca controlul, daca acest control se face numai in primele 5 zile sau pe intrega perioada a concediului medical si daca salariatul nu este gasit acasa si nici nu contesta procesul verbal, ce poate face angajatorul in continuare..
Certificat medical
bvr
Stimati colegi,
Am o problema pe care sunt convinsa ca o aveti si unii dintre voi. Mi se intampla foarte des ca angajatii sa-si ia concedii medicale ... (vezi toată discuția)