avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum preluam debitele scarii la desprinderea din vechea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum preluam debitele scarii la desprinderea din vechea asociatie de proprietari

Dupa constituirea asociatiei de proprietari la nivelul scarii,judecatoria acordand personalitate juridica asociatiei,care este procedura corecta de desprindere din vechea asociatie? Am inteles ca trebuie sa preluam debitele scarii...dar aceste debite trebuie sa rezulte din...? facturi aferente scarii?Aceste debite trebuie achitate vechii asociatii inainte de desprindere ? Cu ce acte trebuie sa justifice vechea asociatie existenta acestor debite?
Mentionez ca scara noastra are apometru pt apa rece si contor pt energia electrica a iuminatului scarii,acestea fiind singurele utilitati care sunt la comun,toate ap.fiind dotate cu centrale termice.
Va multumesc pt ajutor!
Este usor sa dai un telefon dar depinde ce raspuns poti primi,pentru ca, ca si persoana fizica,furnizorul nu are nici o obligatie fata de tine,nu esti parte contractuala cu el,el are contract cu asociatia si doar daca vrea iti spune ce facturi are emise si neachitate de asociatie.
Eu cred ca formarea asociatiilor mici,chiar la nivelul unei scari,este un mod mai usor de administrat si controlat chiar de toti membrii.De ex. daca pe o scara sunt 20 de ap. pt care trebuie facute contracte cu 2 furnizori care iti facureaza consumul pe acea scara (la apa este apometrul scarii si apoi fiecare are apometre indivuale iar la energia electrica pe casa scarii este contuar separat) astfel incat sa nu fie nici o problema la calculul cheltuielilor pe fiecare apartament, de ce trebuie sa faci parte dintr-o asociatie mare ,care are contracte si cu alti furnizori cu care tu nu ai nici o treaba,ai un administrator angajat care locuieste in afara asociatiei si pe care nu il afecteaza in mod direct daca tu ai sau nu utilitati si deci poate plati sau nu acele facuri,dupa bunul lui plac,un presedinte si un comitet care sunt ...doar cu numele... te trezesti ca nu mai ai utilitati sau mai rau, ca mai trebuie sa platesti inca odata acele utilitati.
Noi am format asociatia nu pentru a scapa de la plata sumei lipsa din gestiunea asociatiei pentru ca oricum nu vor plati nici cei care raman ci pentru a reduce cheltuielile calculate pe cota indiviza ,bani pe care ii dam degeaba, putem singuri sa ne platim 2 facturi iar cu banii pe care ii dam acum conform listei, calculate pe cota indiviza,( salarii,cheltuieli administrative, impozit salarii,etc) ne-am gospodarii singuri pt scara noastra.
Dv, aveti dreptate ca este mai confortabil formarea unei asociatii pe o singura scara dar chiar doar doua facturi veti plati? Din cate inteleg va referiti la furnizorul de apa si cel de energie electrica;dar intretinerea si reparatia ascensorului, gunoiul, interfonul,energia termica pentru partile comune nu le veti mai achita ? vor interveni si la dv reparatii de tot felul si in cazul in care nu aveti un fond de reparatii pus deoparte veti simti aceste cheltuieli ,apoi diferente la apa tot vor fi si veti fi nevoiti sa le impartiti ,obtinerea semnaturii electronice pentru a depune declaratiile online costa-e adevarat nu veti plati luna de luna,contul bancar care presupune o taxa lunara sau daca nu taxa oricum comisioane lunare si lista continua ,tine de fiecare bloc ce nevoi mai are..Si salariile si impozitele oricum vor fi maricele pentru ca nu se stie ce pretentii salariale vor avea cei pe care ii veti alege sa va faca calculul listelor ,casierie, etc.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
CRINA1, utilizator
Pentru ca am vazut ca subiectul are un numar destul de mare de vizualizari as vrea sa spun finalul actiunii noastre, chiar daca a fost greu datorita piedicilor conducerii vechii asociatii, am reusit in urma actiunii in instanta sa functionam ca o noua asociatie, am facut contractele cu frunizorii de utilitati, fara sa fim obligati sa preluam de la vechea asociatie nici un debit al proprietarilor care formeaza noua asociatie.
Doresc mult succes celor care doresc sa formeze asociatii mici, de scara de preferat, dar unde se pot delimita cert consumurile astfel incat sa stim ce platim si sa platim doar ce consumam.
Buna ziua,

Daca este posibil as dori un protocol de desprindere din vechea asociatie.

Multumesc anticipat
Cristi
Buna dimineata!
Imi pare rau ca abia acum am vazut mesajul dvs, dar oricum nu am cu ce sa va ajut deoarece in final ca urmare a actiunii in istanta, aceasta a hotarit ca noaua asociatie este o entitate noua (persoana juridica) fara nici un fel de debite, iar vechea asociatie ca persoana juridica, trebuie sa isi recupereze debitele , in instanta daca altfel nu se poate.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie ONOFREIIBOIKA ONOFREIIBOIKA Sunt presedintele unei asoiatii de proprietari cu 4 scari de bloc. Una dintre ele a pornit procedurile de desprindere de asociatia mama fara nici o anuntare in ... (vezi toată discuția)
Preluare asociatie de proprietari laurab82 laurab82 cum se face o preluarea unor blocuri (infiintandu-se o noua asociatie) din alta asociatie cand blocurile care trebuie sa intre in noua asociatie au datorii ? ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment anetabercia anetabercia Asociatia de proprietari din care faceam parte era pentru doua blocuri ; locatarii din blocul meu au hotarat retragerea din asociatie si infiintarea uneia noi ... (vezi toată discuția)