ancheta facuta de organele cercetare penala trebuie sa fie independenta de cea facuta de comisia de la ssm? in cazul unui accident de munca cu incapacitate temporara mai pe scurt declaratia de la politie mia fost luata in prezenta unui membru a comisiei din partea ssm si nu stiu daca acest lucru este legal
mai bine de o luna pauza ,medicina legala ,avocet, politie, itm declarati cind la un dosar cind la altul ,probabil linistea dinaintea furtuni ? sau? as avea o intrebare d-voastra lucrati la privat? sau institutie ? de ce va intreb? findca as dori sa stiu ce risca o firma privata care se ocupa cu protectia muncii pentruca nu a respectat anumite reguli la instructajul lunar ? adica semnarea fiselor de instructaj fara ca lucratorul itm sa fi fost present pur si simplu semnatura asa semnezi fara sa fi instruit ,nu are nici o legatura cu accidental meu.
Instruirea periodica nu se face de serviciul extern de prevenire si protectie.
ART. 96 din NM de aplicare a Legii 319/2006
(1) Instruirea periodica se efectueaza de catre conducatorul locului de munca.
Faptul ca un angajator are contract cu un serviciu extern de prevenire si protectie nu il scuteste de responsabilitatile sale fata de angajati
Art. 6. - din Legea 319/2006
(1) Angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca.
(2) In cazul in care un angajator apeleaza la servicii externe, acesta nu este exonerat de responsabilitatile sale in acest domeniu.
Pentru comerciantu
Nu are nicio relevanta in discutia aceasta, daca utilizatorii, consultantii si/ sau moderatorii lucreaza la privat sau la stat.
Un serviciu extern de prevenire si protectie nu are sarcini legale pentru a efectua instruirea periodica a lucratorilor, in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu o firma anume. Raspunsul corect d.p.d.v legal, este cel dat de catre inspector ssm.
Daca va referiti la intocmirea materialului (de catre serviciul extern de prevenire si protectie, aprobat de catre angajatorul firmei cu care este incheiat contractul) care se prelucreaza la instruirea periodica, este cu totul altceva.
prin intrebarea pusa cautam sa gasesc un raspuns privitor la faptul ca firma care se ocupa cu instructajul lunar la locul de munca nu a eost prezenta atunci cind muncitori semnau fisele de protectie a munci ,iar specificatia privat sau institutie se referea la SERVICIUL EXTERN .Prin intrebare incercam sa gasesc raspuns daca prezenta serviciului extern era obligatorie la data instructajului odata cu luarea la cunostinta a celor instruiti .In nenumarate rinduri dupa data accidentului serviciul extern nu era prezent cind noi semnam .Nu am nimic de reprosat si nu am urmarit discreditarea mediului privat sau cel de stat ,cit priveste relevanta discutiei despre utilizatori,consultanti sau moderatori ce sa zic?Va doresc o zi buna
luna viitoare prin 8 se implineste un an de la intrarea in invaliditate tot un an este de cind inspectia muncii a primit decizia de invaliditate dupa 11 luni nu mia fost inminat procesul verbal reefacut ,ce cai de urmat ar fi pentru ca sa intru in posesia acelui proces verbal? asa cum probabil este normal