inspectorSSM a scris:
In primul rand in momentul cand Inspectoratul Teritorial de Munca (nu SSM teritorial) a primit o copie a deciziei de incadrare intr-un grad de invaliditate are obligatia sa comunice Inspectiei Muncii (SSM Bucuresti cum ii spuneti dumneavoastra) in scris, prin completarea unei fise prevazuta in anexa nr. 13 din Norme Metodologice de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare.
ART. 112
(1) Inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia a avut loc evenimentul va comunica Inspectiei Muncii:
e) evenimentul care a avut ca urmare un accident urmat de invaliditate;
(2) Evenimentele prevazute la alin. (1) lit. d) si e) se vor comunica Inspectiei Muncii dupa primirea deciziei de incadrare intr-un grad de invaliditate
Apoi in termen de 10 zile lucratoare Inspectoratul Teritorial de Munca are obligatia sa completze dosarul de cercetare intocmit la data producerii evenimentului si sa intocmeasca un nou proces-verbal de cercetare bazat pe dosarul completat. Intocmirea noului dosar si process verbal de cercetare se face de un inspector sau mai multi inspectori numiti prin decizie scrisa de catre Inspectorul Sef al ITM
Termenul de cercetare poate fi prelungit in mod exceptional numai in anumite conditii si numai in baza unei solicitari scrise facute de ITM catre Inspectia Muncii.In urma solicitarii de prelungire facuta de ITM, Inspectia Muncii trebue sa aprobe in scris prelungirea termenului.
ART. 121
(1) In cazul accidentului cu incapacitate temporara de munca, in urma caruia a intervenit invaliditatea confirmata prin decizie sau decesul victimei, inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia s-a produs evenimentul va completa dosarul de cercetare intocmit la data producerii evenimentului si va intocmi un nou proces-verbal de cercetare bazat pe dosarul completat.
(2) Intocmirea noului proces-verbal de cercetare a accidentului, prevazut la alin. (1), se face in cel mult 10 zile lucratoare de la data primirii de catre inspectoratul teritorial de munca a deciziei de incadrare intr-un grad de invaliditate sau a certificatului de constatare medico-legal ori, dupa caz, a raportului de expertiza sau de constatare medico-legala.
(4) Fac exceptie de la prevederile alin. (2) si (3) situatiile in care este necesara administrarea de probe suplimentare, cum ar fi primirea de documente, prelevarea de probe, efectuarea de expertize, audierea de martori, pentru care inspectoratul teritorial de munca insarcinat cu cercetarea evenimentului poate solicita in scris, argumentat si in termen, la Inspectia Muncii, prelungirea termenului de cercetare.
Trebue sa solicitati, in scris, de la ITM. un raspuns privind stadiul dosarului de cercetare si de ce nu s-a respectat termenul legal de cercetare. Apoi daca aveti neclaritati faceti aceeasi solicitare la Inspectia Muncii.
Din 2012/07 27 pina in prezent nu sa finalizat procesul verbal ,nu sa modificat probabil incadrarea in necesitatea obligativitati materialelor de protectie(purtari lor)ieri am fost sunat de itm find anuntat ca au fost trimis spre avizare procesul verbal si tot ieri d-nul politist ma solicitat sa merg pina la post ,numai ca din lipsa resurse financiare nu ma pot deplasa circa 30 Km ,iar avocatul meu este ocupat pentru depunerea unor acte pt ,,ajutor public judiciar,,Probabil dupa sarbatori voi face plingeri impotriva celor care au inventat articole pt necesitatea purtari casti unui sofer pe o autoutilitara fara a avea nici o autorizatie ADR ,fara a fi instruit ,fara a fi dotat ar fi vreo 4 persoane din comisie ,o comisie formata ilegal ,un inspector care mai mult ca sigur a modificat documente,declarati etc(indosar apare o declaratie a mea in data cind am fost operat)desi ea a fost luata la mine acasa la o data ulterioara .