comerciantu a scris:
din ce-mi spuneti d-voastra sa inteleg urmatoarele: cauza mi se poate imputa daca am fost instruit.,dotat cu echipament corespunzator etc angajatorul ca sa scape de urmarire penala ..........
Daca.... dar nu e cazul, in rest iar trageti concluzii pripite. . ITM-ul nu avea obligatia sa faca cercetarea in prima faza. Bolnav= incapacitate de munca. Procurorul a dat NUP-ul in urma dosarului intocmit de politie care a avut probabil la baza dosarul de cercetare intocmit de comisia de cercetare. Noul dosar de cercetare intocmit de ITM ca urmare a transformarii accidentul cu incapacitate temporara de munca in accident soldat cu invaliditate va fi din nou transmis organelor de urmarire penala. Presupun ca expertul a fost desemnat de catre ITM, expertiza acestuia va face parte integral din dosarul de cercetare.
Din informatiile pe care le am despre acest dosar, va garantez ca nimeni nu va fi cercetat penal pentru producerea evenimentului.
Dumneavoastra va uitati interesul care este de a nu (mai) fi gasit vinovat de producerea evenimentului, nici macar prin stabilirea altor cauze care au concurat la producerea evenimentului care sa va fie imputate. Faptul ca cineva va fi cercetat penal sau nu , nu va ajuta cu nimic. Numai daca in urma cercetarii se va constata ca vina este in exclusivitate a angajatorului sau angajatorilor (nu e exclus aici sa fie gasit vinovat si angajatorul pe teritoriul caruia s-a produs evenimentul) veti putea cere despagubirile care sa va dea sansa unei imbunatatiri a starii de sanatate, dar asta va mai dura.
Pana atunci ar fi bine sa solicitati de la asigurator (Casa Teritoriala de Pensii) compensatia pentru atingerea integritatii care poate ajunge la 12 salarii medii brute.