inspectorSSM a scris:
gigipopa a scris:
Pentru elucidarea cauzelor producerii accidentului de munca, daca procesul verbal de cercetare a accidentului de munca cu invaliditate, intocmit de catre ITM, contine elemente cu care dvs. sa nu fiti de acord,
Discutia e mai veche pe forum, nu e vorba de un accident cu invaliditate si deci nu a fost cercetat de ITM are doar avizul ITM-ului Cercetarea s-a facut de catre o comisie numita de angajator (numita gresit pt ca are in componenta doi membrii apartinand serviciului extern de prevenire si protectie) incadrarea cauzei producerii evenimentului este gresita (voit) ducand astfel la responsabilitatea angajatului. In mod normal, daca fisa de instruire s-a "pierdut" dupa cercetare, la dosarul de cercetare a evenimentului, soldat cu incapacitate temporara de munca, tr sa existe o copie a fisei individuale de instruire.
ART. 122 din NM de aplicare L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) Cercetarea evenimentelor se va finaliza cu întocmirea unui dosar, care va cuprinde:
(....)
k) copii ale fişelor de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă ale victimelor;
iata dupa mai bine de un an astazi find 25/04/ 2013.inca se tergiverseaza incheerea procesului verbal care a dus la invaliditate desi am fost pensionat in 2012 /07/27 iar data iviri invaliditati este 2011/03/17.Fisele de instruire au fost furate si probabil distruse poate totusi in 2011imediat dupa accident au fost depuse copi la itm. Recent sa mai deschis un dosar privitor la TERGIVERSAREA ANCHETEI de catre anumiti lucratori itm si politistul desemnat pt ancheta ce va urma vom vedea ,oricum dosarul este deschis are nr.de inregistrare am fost audiat ,cautat de cei acuzati de tergiversare(telefonic),vine saptamina mare luam o pauza pina atunci probabil mi se va aproba cererea de ,,ajutor public judiciar,, pentru a-mi rezolva problemele. PASTE FERICIT