sper ca concluzile expertului desemnat sa difere tinind cont ca sau obtinut documente medicale care arata gravitatea leziunilor si starea mea adevarata nu cea descrisa in actele aflate la dosar iar dosarul fiam nu a fost finalizat pina in prezent sper ca in cel de al 12 ceas sa schimbe concluzile mai ales vizavi de vinovatie si de necesitatea purtari echipamentului de protectie in situatia mea ,foarte probabil voi avea nevoie de expertiza medico legala pentru a dovedi ca obiectul care ma lovit este usa de metal si nu prelata de la masina asa cum concluzioneaza politistul desemnat cu ancheta .Sper ca inspectia munci sa refaca totul asa cum este normal si mai ales sa ia masuri impotriva celor care au dorit musamalizarea si incriminarea mea ca find singura persoana vinovata care a dus la invaliditate .Problema ste ca totusi se misca incet,iar eu sint terminat fizic din noiembrie si pina in prezent oare siau respectat termenele de refacere a procesului verbal care a dus la invaliditate? da nam ce face asta e
1. Cine a desemnat expertul si in ce domeniu e expert?
2. Vad ca va preocupa FIAM-ul (nu exista dosar fiam cum spuneti dumneavoastra) cand acesta nu are mare importanta , important e PROCESUL VERBAL DE CERCETARE.
FIAM-ul nu face decat sa codifice ce este scris in procesul verbal de cercetare, se completeaza dupa intocmirea procesului verbal de cercetare si are rol doar statistic.
Inregistrarea accidentelor de munca se face in baza procesului-verbal de cercetare.
Pe procesul verbal trebuie sa va concetrati, lasati FIAM-ul
Ati pomenit de un expert, v-am mai intrebat,cine a solicitat expertul , ITM-ul? Ce domeniu de expertiza are?
E bine sa stiti aceste lucruri.
Iar FIAM-ul se modifica obligatoriu daca se modifica procesul verbal de cercetare numai ca pe dumneavoastra trebuie sa va intereseze procesul verbal de cercetare. Dupa cum v-am mai zis FIAM-ul are doar rol statistic si nu va afecteaza pe dumneavoastra daca e gresit sau nu.
In conditiile in care vreti sa obtineti despagubiri de la fostul angajator singurul lucru care va intereseaza acum este modificarea procesului verbal de cercetare in sensul stabilirii responsabilitatilor in mod corect. In conformitate cu linia stabilita de Inspectia Muncii la nivel national s-a emis un ordin al Inspectorului General de Stat care a fost transmis catre ITM Timis prin adresa nr.270/SSM/02.06.2011 in care se precizeaza:
„ Faptele care sunt considerate ca fiind cauza producerii evenimentului se pot retine in sarcina unui lucrator numai in cazul in care angajatorul a facut dovada ca si-a respectat obligatia de a implementa masurile prevazute la art. 7, alin (1) si (2), respectiv:
a) asigurarea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor;
b) prevenirea riscurilor profesionale;
c) informarea şi instruirea lucrătorilor;
d) asigurarea cadrului organizatoric şi a mijloacelor necesare securităţii şi sănătăţii în muncă.
in conditiile in care s-a tinut seama de modificarea conditiilor, si pentru imbunatatirea situatilor existente, in conformitate cu princiipile generale de prevenire mentionate la art. 7, alin. (3):
a) evitarea riscurilor;
b) evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate;
c) combaterea riscurilor la sursă;
d) adaptarea muncii la om, în special în ceea ce priveşte proiectarea posturilor de muncă, alegerea echipamentelor de muncă, a metodelor de muncă şi de producţie, în vederea reducerii monotoniei muncii, a muncii cu ritm predeterminat şi a diminuării efectelor acestora asupra sănătăţii;
e) adaptarea la progresul tehnic;
f) înlocuirea a ceea ce este periculos cu ceea ce nu este periculos sau cu ceea ce este mai puţin periculos;
g) dezvoltarea unei politici de prevenire coerente care să cuprindă tehnologiile, organizarea muncii, condiţiile de muncă, relaţiile sociale şi influenţa factorilor din mediul de muncă;
h) adoptarea, în mod prioritar, a măsurilor de protecţie colectivă faţă de măsurile de protecţie individuală;
i) furnizarea de instrucţiuni corespunzătoare lucrătorilor."
Nu intamplator va dau acest citat si nr adresei prin care a fost transmis ordinul, va rog sa-l retineti si sa solicitati respectarea prevederilor acestui ordin de catre cei ce vor intocmi noul proces verbal de cercetare eventual puteti consemna solicitarea in finalul declaratiei pe care ar tr sa va fie luata (sau deja ati dat o noua declaratie?). Va doresc multa sanatate.