avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

buna ziua,
lucrea de un an, iar momentan din cauze economice postul pe care lucrez (secretara)a fost restructurat. stiu caam dreptul la un salar compensatoriu, doar ca in firma la care lucrez acest lucru nu s-a luat niciodata in consideratie (nu e prima runda de restructurari).am inteles ca daca nu se acorda, se poate face o plangere la ITM sau in instanta. As dori sa stiu insa daca se poate gasi orice motiv pentru a nu ni se acorda acest drept (suntem 10 angajati care cerem acest drept salarial).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 8 Decembrie 2009
Din Codul muncii:
Art. 166. - (1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului.
Buna seara!
Am si eu o problema cu restructurarea postului. In data de 12 nov am fost pusa sa aleg intre a-mi da demisia si a se restructura postul, iar pe data de 13 am ales a doua varianta. M-au obligat sa semnez o notificare cu data de 16 oct, adica pe data de 13 nov a fost ultima mea zi de munca, deci au facut fals in acte. Daca nu semnam, imi desfaceau CM pe motiv disciplinar, asa ca a trebuit sa semnez. Mi-au dat toate actele necesare pt somaj si acum mi-au zis sa vin la sediu sa semnez pentru salariul compensator, cum ca l-as fi primit. Dar cum pot semna pentru ceva ce n-am primit? Cum pot face asadar sa-mi primesc acest salariu compensator? Cui ma pot adresa? Va multumesc !
# kmy_alexa
Nu semnati nimic fara sa primiti banii ... pentru refuzul de a va plati acest salariu va puteti adresa ITM-ului sau instantei de judecata.
Va multumesc frumos pentru raspuns! Deci prima data ar trebui sa apelez la ITM cu o cerere ?
Puteti sa apelati in acelasi timp si la instanta si la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii crysstyna crysstyna Buna ziua! In urma restructurarilor la o societate comerciala s-a acordat salar compensator echivalent cu suma salariilor pe un an. Aceste salarii sunt ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu andabej andabej Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie ... (vezi toată discuția)