Sunt administrator de bloc si am urmatorul caz:
chiriasul unui apartament a incheiat o intelegere verbala cu proprietarul pentru conditiile de inchiriere. Chiriasul a imbunatatit apartamentul cu niste lucrari cu care proprietarul la inceput a foat de acord iar cand a vazut cum au iesit lucrarile nu a mai fost de acord si i-a spus chiriasului sa aduca apartamentul la faza initiala sau sa paraseasca apartamentul. Acesta nu numai ca nu l-a parasit dar s-a casatorit si a mai facut si un copil, locuind toti in acest apartament. Proprietarul dorind sa-l evacueze nu a reusit sa obtina decat amanarea procesului. In contrapartida chiriasul l-a dat in judecata pe proprietar pentru a-si recupera banii investiti in apartament, obtinand blocarea intrarii proprietarului in apartament. De 10 luni chiriasul nu mai plateste nici o cota de intretinere deoarece spune ca este in litigiu cu proprietarul. L-am convocat la sedinta cu comitetul de bloc pentru rezolvarea situatiei si zice ca sa-l dam in judecata daca vrem. El sta ilegal neavand nici o forma de inchiriere in acest moment.
Ce trebuie sa facem pentru a recupera banii din intretinere neplatiti de catre chirias?
Multam de raspuns. Proprietarul l-a dat in judecata si acesta a obtinut amanari de 3 ori pana acum iar ultima data a obtinut o ordonanta prezidentiala prin care i se interzice proprietarului accesul in apartament.
Daca locuieste la ultimul etaj este foarte bine, iar deconectarea de la apa se face foarte usor din apartamentul de dedesupt. Se pun robineti pe coloanele comune de AR si AC si se sigileaza.
Se controleaza din cand in cand cum e cu sigiliul, astfel incat vecinul sa nu fie impresionat si sa-i dea drumul la apa.....
Aspectul cu debransarea nu va sfatuiesc sa nu o faceti fara o hotarire judecatoreasca (cam greu de obtinut in aceasta situatie ) sau cu sprijinul furnizorului de utilitati, ca ..... riscati alta dandana mai mare .... abuzuri etc . De pierdut va pierde proprietarul .. asociatia si in ultimul rind ..........chiriasul .
Asociatia poate sa-l debranseze fara nici o problema din punct de vedere legal.
Nimeni nu poate fi obligat sa-i furnizeze apa unui consumator (indiferent cine este) daca nu plateste acea apa.
Incercati sa nu patiti furnizorul de apa cateva luni si-o sa vedeti cum acesta sisteaza furnizarea apei pe intreaga asociatie. Iar asociatia nu o sa primesca apa pana cand nu se incep platile, pana nu se semneaza un contract de esalonare s.a.m.d.
Furnizorul are contract incheiat cu asociatia in care sunt mentionate conditiile de sistare a apei, pe el nu-l intereseaza conflictele din cadrul asociatiei.
Asociatia nu are contract incheiat cu fiecare apartament(proprietar) in care sa fie mentionate conditiile de sistare a furnizarii apei.
Asociatia trebuie sa-l dea in judecata si se actioneaza conform deciziei instantei, pentru al debransa fara nici o problema din punct de vedere legal.
Nu cred ca iar face placere vreunui proprietar sa se invecineze cu cineva ale carui utilitati sa fie sistate, situatia putand dura mult timp mai ales cand sistarea e facuta de cineva din bloc, fara o baza legala.
Stop utilitati
SimonaBardea
Buna ziua!
Avem un proprietar care are restanta la intretinere peste 2000 ron si locuieste la etajul 4 (ultimul etaj) si am vrea sa stim daca putem sa ii ... (vezi toată discuția)