avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz eliberare adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz eliberare adeverinta vechime

Buna ziua! Am lucrat anterior la o societate comerciala, in prezent lucrez in alta parte. Dat fiind faptul ca la locul actual de munca mi s-a pierdut cartea de munca, am solicitat la ITM si mi s-a aprobat eliberarea de duplicat de pe cartea mea de munca, urmand ca eu sa le prezint adeverintele cu vechimea in munca de la fiecare angajator anterior, insa societatea comerciala (angajatorul anterior) ma tot amana de cateva luni pt. eliberarea acelei adeverinte, motivand ca trebuie sa discute cu contabila firmei. Sunt obligati sa-mi elibereze acea adeverinta? Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 26 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotărârea nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților
art.7
......
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....


Codul Muncii
art.34
.....
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent-adeverinta salariat chirita-alina chirita-alina Buna ziua! Am avut un contract de munca, perioada determinata care s-a incheiat la 1 august 2010. In momentul de fata sunt preluata in plata de casa de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pt recalculare pensie lotuss lotuss Buna ziua Am lucrat la chimopar si am cerut adeverinta pt. sporurile primite pentru a-mi recalcula pensia. Mi s-a spus ca nu mi se da decit daca o cer prin ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru pensie dali_c dali_c Buna ziua, Se intocmesc adeverinte pentru perioada dinainte de 01 ian 2011 daca nu are alte sporuri si are carte de munca ? Daca da, acestea cuprind toate ... (vezi toată discuția)