buna ziua
de trei ori pana in prezent am scris asociatiei din care fac parte... am solicitat documente: cont in care sa fac plata, contracte (reparatii lift, cu furnizorii de apa, etc), mod de calcul penalitati, etc. nu am primit nici un raspuns, asa cum ar trebui conform legii.
carui organ pot sa reclam toate neregulile pentru a fi controlat (administratorul/presedintele) din punct de vedere legal?
(primarie, politie economica,...?)
Conform Lg.230/2007 art.55 consiliile locale exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din asociatiile de proprietari la solicitarea unui membru din asociatie. Scrieti-le aratand problemele existente si solicitati-le si sprijinul in impunerea aplicarii si respectarii legii de catre asociatie.
Dl. Loc. B, se pare ca n- ati citit cu atentie cele scrise de dl TN. Dansul afirma ca a facut aceste demersuri legale.-, dar Buftea nu a raspuns la solicitare. Ceva nu- i in regula intr- adevar. De obicei se raspunde la o asemenea solicitare si se efectueaza controlul solicitat. Recunosc ca imi scapa ceva.
Buna ziua,
va deranjez cu cateva intrebari, va rog.
nu stim ce sa facem cu persoanele care ne calculeaza intretinerea, ni se opreste in fiecare an FOND RULMENT 300 ron - 350 ron/an + Reparatii 50 ron/luna. Ce reprezinta aceste sume, va rog, ca tot ce se face terasa, termopan, interfon ... pentru toate ni se opreste banii lunar la intretinere. Stim ca noul administrator a preluat activitatea cu 300 milioane vechi in cont si cand intrebam de acesti bani ni se spune ca nu mai exista ca au platit restantierii, sa fim seriosi .
Ce putem face, ce ne sfatuiti, va rog, am vrea un control la acte, dar cum sa procedam ?#-o
Va multumesc, o zi buna
Corneliac Spuneti ca v-ati adresat asociatiei dar fara succes. Adresati-va primariei -compartimentului specializat in problemele asociatiilor- anexand si copii de pe adresele ce le-ati facut catre presedintele asociatiei. Cereti-le sprijinul pentru a putea sa va exercitati dreptul prevazut de art.10 din Lg.230/2007 . Precizati-le ca administratorul si-a pierdut in timp calitatile morale si profesionale datorita carora i-a fost acordat atestatul.
Dar, inainte de a demara vreo actiune, luati legea si normele de aplicare si verificati cu multa atentie daca acuzatiile dvs. sunt intemeiate. Daca primaria din Buftea nu va sprijina ( e revoltator), pana la actionarea in instanta, mai adresati-va si la FAPR, Liga Habitat, presei. Totul va va costa nervi, timp si bani. Veti renunta. Pe asta se si mizeaza.