avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinerea CASS din intreaga pensie a fost declarata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinerea CASS din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala

Am inteles ca exista hotarari ale CURTII CONSTITUTIONALE de aplicare a impozitarii cu 5,5% doar pt. valoarea pensiei care depaseste 740 lei.
Pt. ca fiecare pensionar sa-si poate recupera diferenta, ce trebuie facut?
Eu am depus ieri, cu cineva din familie, pe 18.04.2012, la Tribunalul Bucuresti (noul sediu), S. Contencios, mi-a primit actiunea si mi-a dat termen 30.04.....2013!! Cum poti sa dai asemenea termene unor oameni in varsta de 78 de ani?! Si Casa de Pensii va face recurs... si tot asa...se lungeste recuperarea.

Dle. avocat Munteanu, sa inteleg ca instanta o sa dea raspuns, peste 1 an, ca actiunea e TARDIV INTRODUSA? Lumea care e aratata la TV, incepand de pe 18.04, ca lesina si moare pe la cozi, o sa primeasca acelasi raspuns, ca nu au depus in TIMP UTIL? ca, totusi, tribunalul le primeste actiunile.

Au stiut si au depus de anul trecut toti militarii in rezerva, din tot felul de ministere si structuri, au tot felul de sindicate, am gasit pe net, SCMD, S. aviatorilor disponibilizati, etc, etc, .. au juristi buni si au facut actiuni comune...dar civilii n-au stiut nimic!
Nu ne ramane decat sa ne mobilizam si sa cerem, cumva, cum zicea Mircea Diaconu aseara, la Romania TV, ca, asa cum s-a "facut" de catre guvern, prin OG, sa se si "desfaca" tot prin Ooronanta de guvern. N-ar mai fi necesare actiuni in justitie. Ce parere aveti?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
ddd1dorin, utilizator
Tribunalul nu poate sa va refuze depunerea cererii, este dreptul constitutional al fiecarei persoane sa apeleze la instanta dar pentru cei care au depus dupa 18 aprilie raspunsul va fi respingerea cererii.
Alex_Munteanu a scris:

Tribunalul nu poate sa va refuze depunerea cererii, este dreptul constitutional al fiecarei persoane sa apeleze la instanta dar pentru cei care au depus dupa 18 aprilie raspunsul va fi respingerea cererii.


Sunteti absolut sigur ca asa este?De unde stiti ca raspunsul ptr cei care au depus cereri in instanta dupa 18 aprilie va fi respingerea cererii?As vrea sa ne spuneti argumente clare ...nu presupuneri.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
avy33, utilizator
Curtea constată că, întrucât deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, potrivit art.147 alin.(4) din Constituţie, cele stabilite prin prezenta decizie urmează a se aplica de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele judeţene de pensii, şi casele sectoriale de pensii, de la data publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial al României, Partea I; totodată, instanţele judecătoreşti vor aplica prezenta decizie numai în cauzele pendinte( n.mea: în curs de judecată) la momentul publicării acesteia, cauze în care respectivele dispoziţii sunt aplicabile, precum şi în cauzele în care a fost invocată excepţia de neconstituţionalitate până la data sus menţionată, în această ultimă ipoteză, decizia pronunţată de Curtea Constituţională constituind temei al revizuirii potrivit art.322 pct.10 din Codul de procedură civilă.

Sursa: Decizia CCR
Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Calcul contributie sanatate din pensii dariad dariad Prin deciziile 223 si 224 pronuntate in 13 martie 2012, Curtea Constitutionala a constatat că \"dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara... De ceva timp, in orasul in care locuiesc, tot mai multi pensionari depun la Casa de Pensii cereri de restituire a CAS-ului aferent sumei de 740 ... (vezi toată discuția)
Decizii ale curtii constitutionale NOSTRAVRAMUS NOSTRAVRAMUS Au fost publicate, sau nu au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei partea I, deciziile Curtii Constitutionale nr.223 si nr.224 pronuntate in data de ... (vezi toată discuția)