avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinerea CASS din intreaga pensie a fost declarata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinerea CASS din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala

Am inteles ca exista hotarari ale CURTII CONSTITUTIONALE de aplicare a impozitarii cu 5,5% doar pt. valoarea pensiei care depaseste 740 lei.
Pt. ca fiecare pensionar sa-si poate recupera diferenta, ce trebuie facut?
D-le Carp sipe mine ma intereseaza acelasi lucru. Daca primiti un raspuns, comunicati-mi si mi , va rog
~ Conținut șters la cerere ~
corect bodealex!

BODEALEX a scris:

ce documente ar trebui depuse pentru a prezenta o actiune in justitie , in vederea recuperarii sumelor retinute nelegal ??


exista sanse de reusita, fara a apela la un avocat? ... pt ca de multe ori cheltuielile de judecata depasesc suma de recuperat...
cred ca pe asta se si bazeaza ... ca lumea nu poate (fizic, din motive de sanatate, doar vorbim de pensionari) sau nu are nervi de asemenea procese, asa ca .... statul face economii :))

care sunt aceste documente?, eventual un model de cerere de chemare in judecata ...
eu as incerca (desi in cazul mamei mele vorbim de o suma destul de mica), dar inca nu m-am lamurit daca se mai pot depune cereri, sau doar pana la publicarea in MO - ieri (care mie personal mi se pare o tampenie, dar neh, nu e domeniul meu....)

merci
gaby
Se puteau depune pana la data publicarii in MO. Se spune clar in decizia CCR.

@BODEALEX, deciziile CCR se aplica intotdeauna pentru VIITOR.
Stimata gaby76, stimati comeseni care veniti pe acest topic si cautati raspunsuri. Am sa ma bag eu in seama, si am sa va indrum sa cititi PAGINA A 6-A a acestui topic, acolo unde doamna avocat Gabriela Pintea da o lectie de competenta juridica si explica extrem de clar care este situatia reala, legala in ceea ce priveste acest subiect.
De asemenea, exista pe parcursul acestui topic formulare tip pentru plangerea prealabila si chemarea in judecata, chit ca ele nu mai sunt de actualitate acum.

Sugestia mea pentru cei ce cauta raspunsuri la intrebari de orice gen pe acest sait este sa dea un SEARCH ca pe google in casuta din deschiderea paginii, langa logo-ul avocat.net, si sa puna acolo doua-trei cuvinte care au legatura cu subiectul pe care vor sa il lamureasca. Se gasesc, deseori, discutii deja antamate despre exact topicul cautat. A doua sugestie este sa CITITI intreaga discutie, de pilda cele 9 pagini de aici, care cred ca ar putea servi ca materie de lucru pentru un scenarist sau dramaturg. E ceva ca in celebra capodopera ZECE OAMENI FURIOSI, in care noroc ca exista o minte limpede, capabila sa descurce itele unui nod.

Eu as vrea sa multumesc, in nume personal, doamnei avocat Pintea, dar si celorlalti avocati si juristi care au intervenit in acest topic, pentru ca desi nu sunt direct interesat in acest subiect, faptul ca a fost rezolvat in mod absolut superb ma face sa cred ca avocatnet.ro a redevenit un sait pe care, ca sa parafrazez pe cineva, daca nu-l vizitati, nici nu stiti ce pierdeti.

Alte discuții în legătură

Calcul contributie sanatate din pensii dariad dariad Prin deciziile 223 si 224 pronuntate in 13 martie 2012, Curtea Constitutionala a constatat că \"dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara... De ceva timp, in orasul in care locuiesc, tot mai multi pensionari depun la Casa de Pensii cereri de restituire a CAS-ului aferent sumei de 740 ... (vezi toată discuția)
Decizii ale curtii constitutionale NOSTRAVRAMUS NOSTRAVRAMUS Au fost publicate, sau nu au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei partea I, deciziile Curtii Constitutionale nr.223 si nr.224 pronuntate in data de ... (vezi toată discuția)