avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinerea CASS din intreaga pensie a fost declarata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinerea CASS din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala

Am inteles ca exista hotarari ale CURTII CONSTITUTIONALE de aplicare a impozitarii cu 5,5% doar pt. valoarea pensiei care depaseste 740 lei.
Pt. ca fiecare pensionar sa-si poate recupera diferenta, ce trebuie facut?
Totusi, puteti cere daune materiale celor care au emis actul prin care sa stabilit modul de calcul a contributiei la CASS.

Un model de cerere aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Just! Santem intradevar la mana Guvernului. Sa ne caciulim la ei? Sa-i mintim ca le dam voturile? Sa ne rugam la Domnul sa le de-a mintea cea buna? Cine ne poate spune ce putem face sa ne capatam banii furati?... Ca pentru guvernanti Justitia manifesta clementa si are termene avantajoase lor, iar pentru noi are...hule.
E ceva de speriat! Cu ceva timp in urma, pe diverse posturi TV, se debitau pareri de tot felul, dar niciuna sigura. Totusi pare din ce in ce mai clar ca o procedura de a castiga niste sume retinute nejustificat trebuie sa existe, daca nu intervine guvernul. Asteptam sa creasca scandalul!!! Ceea ce rezulta din cate am citit si ascultat este ca e o totala bataie de joc la adresa pensionarilor, mai ales ca e vorba de niste prevederi fantoma (OUG 117 asteapta de un an sa fie aprobata, sau ceva de genul asta).

Rugati-va sa nu ajungeti pensionar si sa fiti si singur, fara niciun ajutor. Azilul va asteapta! Si asta cand pensionarii din alte tari se plimba prin toata lumea, in croaziere si altele... Foarte trist...
Buna dimineata, cred. Ati trecut la revista presei? :)

Eu va propun sa accesati link-ul de mai jos si sa cititi opinia domnului Alimanescu George, intitulata Scurte considerații privitoare la admisibilitatea actiunii pentru restituirea sumelor reprezentând contribuția pentru asigurările sociale de sănătate, reținute asupra veniturilor din pensii de până la 740 lei.
[ link extern ] /
Nu trebuie sa ne lasam! Este an electoral, daca nici acum nu reusim sa ne obtinem drepturile, atunci cand? In momentul in care trebuie sa platim noi , legea/ordonanta se aplica imediat, cand trebuie sa ne restituie ei ceva, mereu apar discutii si interpretari. De aceea VA RUGAM d-nii luminati de pe AVOCAT NET ,AJUATI-NE.Dati-ne modele de CERERE pentru Tribunal, ajutati-ne sa gasim forma legala de a-i obliga pe cei de la guvern sa ne restituie ce ne-au furat!

Alte discuții în legătură

Calcul contributie sanatate din pensii dariad dariad Prin deciziile 223 si 224 pronuntate in 13 martie 2012, Curtea Constitutionala a constatat că \"dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara... De ceva timp, in orasul in care locuiesc, tot mai multi pensionari depun la Casa de Pensii cereri de restituire a CAS-ului aferent sumei de 740 ... (vezi toată discuția)
Decizii ale curtii constitutionale NOSTRAVRAMUS NOSTRAVRAMUS Au fost publicate, sau nu au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei partea I, deciziile Curtii Constitutionale nr.223 si nr.224 pronuntate in data de ... (vezi toată discuția)