Buna ziua,
Am primit de la societate modul de calcul al drepturilor banesti,iar la salariul brut mi-au fost scazute toate datoriile catre stat.Insa aceste datorii nu au fost achitate nicaieri,ci doar scazute din brutul de 2000 de lei al salariului de baza.
Hotararea definitiva si irevocabila,spune:
"Anuleaza decizia de concediere xxxxx/xxx/xx emisa de intimata.
Obliga intimata sa plateasca contestatorului despagubiri egale cu salariile indexate,majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat incepand cu data de 04.01.2010 pana la data pronuntarii hotararii."
Iar intimata mi-a retinut toate obligatiile catre stat,dar pe care nu le-a virat in nici-un cont,si mi-a achitat o medie de 1410 lei/luna.
Intrebari:
-NU trebuia sa-mi achite brutul de 2000,avand in vedere ca nu a virat banii pentru mine,la stat,iar Hotararea nu se refera la salarii nete sau brute,deci si i-a insusit?
-Salariul este cel brut,nu cel net,daca acei bani retinuti nu sunt transmisi nicaieri,nu?
-Daca a retinut acesti bani,trebuia sa decida reincadrarea mea,deoarece Decizia a fost anulata-deci trebuia emisa o alta decizie-si achitate toate obligatiile catre stat?Eu, daca este anulata decizia,inseamna ca sunt angajatul lor,pana la data emiterii noii decizii de desfacere a CIM,nu?Sau cum sunt ca raport de munca cu intimata?
Va multumesc pentru ajutor,
Nicu
Chiar daca o are o poate solicta si in instanta ... plata contributiilor apare ca obligatie in Codul Muncii ...
art.40 (2) C.mun. : Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
.....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
....
Are relevanta,atata timp cat contributiile individuale si impozitul/salariu se retin si se vireaza odata cu plata drepturilor salariale lunare.
Este posibil sa i se fi calculat si platit suma cuvenita doar pe un stat separat de mana,inainte ca unitatea sa faca plata salariilor pt. angajati,atunci cand se deschide luna curenta in programul de salarii si cand fostul angajat trebuia reactivat pt. a i se introduce si retinerile individuale si deci sumele retinute doar cu aceasta destinatie sa nu fi fost inca virate.
Chiar nu are relevanta cu ce a intrebat userul cu ceea ce presupuneti dvs ... prin urmare, cred ca este cazul sa ne limitam doar la mesajul acestuia si sa nu cream discutii doar de dragul postarii...:closedtopic: