avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cererea de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cererea de lichidare

Ultima zi de munca a fost in data de 03.04.2012. Cererea de lichidare am depus-o dupa 10 zile , dar cu data de 04.04.2012. De ce mi se solicita o alta cerere cu data la care o sa o depun ? Programul REVISAL nu aceepta lichidari cu date anterioare ?( Stiam ca angajarea se face de la data depunerii cererii / documentelor) nu si lichidarea)
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 15:49, 18 Aprilie 2012
1amalia a scris:

Angajatoul a solicit o alta cerere motivand ca nu poate intregistra in REVISAL in data de 17.04 o cerere datata cu 04.04. Nu stiu care sunt prevederile din REVISAL si de aceea intreb: Nu se poate inregistra in REVISAL in data de 18.04.2012 o cerere de demisie datata cu 04.04.2012 ?

Deja a mai aparul o noua data, cea de 17.04.2012:(
Cred ca angajatorul nu stie ca va plati amenda daca solicita de la dvs. o cerere cu data retoactiva si depune tardiv la ITM acea incetare a CIM.
freeelis a scris:

- data depunerii demisiei 04.04.2012
- termen de preaviz 15 zile calendaristice
- c.i.m. va inceta la expirarea termenului de preaviz , si anume la data de : 19.04.2012
data care este in termenul preavzut de lege pentru transmiterea revisalului ...

Problema este ca in aceasta perioada de preaviz userul va trebui sa fie platit, ceea ce nu cred va dori angajatorul, cu toate ca este de preferat unei amenzi, care este destul de mare, asa cum ati precizat.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Se poate acorda si un CFP pe perioada preavizului ... prin urmare, nu este obligatoriu ca acel preaviz sa fie platit daca se solicita un astfel de concediu...
CFP la initiativa cui?
Asta numai daca doreste angajatul.
Daca este sa ne luam dupa textul de lege, atunci nu se prevede caruia dintre parti ii apartine initiativa solicitarii unui astfel de concediu .. legea prevede doar acordul partilor pentru asa ceva.

Alte discuții în legătură

Cfp, apoi demisie Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am un caz: un angajat care isi face cerere de cfp pe perioada:18.09.2013-11.10.2013.Intrebarile mele ar fi: ultima zi de suspendare cim e ... (vezi toată discuția)
Demisie madina71 madina71 Buna ziua! Un angajat vrea sa isi dea demisia astfel incat 31 iulie sa fie ultima zi lucrata la unitatea mea, pe data de 1 aug urmand sa se angajeze in alta ... (vezi toată discuția)
Anunt incetare cim la revisal goby goby Sunt presedinte de bloc. Pe 28.12.2012 administratorul blocului angajat cu CIM timp partial, si-a dat demisia in scris conf.art 81alin.7 CM, care a fost ... (vezi toată discuția)