avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajarea mostenirii imposibila?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajarea mostenirii imposibila?

Fratele refuza participarea la partajarea succesorala - deoarece nu doreste aceasta partajare. El are casa si teren in aceeasi localitate cu parintii defuncti, tot el fiind cel care s-a ocupat de administrarea terenului inainte de decesul acestora (fost viceprimar).

In speta, suntem 3 frati din care 1 sora decedata (copiii surorii accepta dialogul, dar nici ei nu raspund la convocarile concrete in fata juristului facute de mine, ceeace duce continuu la amanarea deschiderii succesiunii.

Inteleg ca, numai urmare intelegerii noastre in fata Consilierului Primariei comunei (punerii in acord asupra bunurilor - casa si teren) se va putea proceda de catre primarie la eliberarea certificatului de mostenitor.

Ultimul parinte a decedat in octombrie 2010 si de atunci incerc negocieri fara rezultatul scontat - aducerea fratelui si a nepotilor in fata functionarului/ notarului si incheierea actului.

Intrebare:
Cum ar trebui sa procedez nai departe? Daca doar eu depun o cerere de deschidere a succesiunii, e posibil sa fie luata in considerare?
Eu nu posed decat Actul de deces al mamei, cel al tatalui si actele de proprietate se afla la fratele meu.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: olarasu ileana , utilizator 22:51, 2 Mai 2012
olarasu ileana a scris:

1. daca partile sint de rea credinta, cum se vor intelege in fata mediatorului sa-si imparta mostenirea?

Prin abilitatile profesionale ale mediatorului, acesta "are îndatorirea să depună toate diligenţele pentru ca părţile să ajungă la un acord reciproc convenabil, într-un termen rezonabi".

2. daca partile sint de "buna credinta", care ar fi rolul mediatorului pentru ca acestea sa se inteleaga in fata mediatorului sa-si imparta mostenirea?
da..asa cum rezulta de mai sus in fata mediatorului se prezinta doar partile de rea-credinta..pt ca alea de buna credinta nu au de ce sa se prezinte...:D

prin urmare mediatorii solutioneaza doar cauze cu/de buna credinta si prin "prezentare':D..altfel intra avocatii in actiune
Buna seara.Nu vreau sa port polemica cu dvs.Important e ca cel care a deschis acest subiect se asteapta la o recomandare in spiritul legii, care sa-l faca sa se inteleaga cu toti mostenitorii.
Cred ca sinteti de acord ca Legea 192/2006,privind solutionarea conflictelor pe calea "medierii",a inceput sa functioneze si in Romania.
Deoarce ceilalti mostenitori nu vor sa dea curs cererii de a se dezbate masa succesorala primul pas sigur este sa deschida proces civil la judecatorie pentru partaj succesoral si iesire din indiviziune;dupa aceia va decide pe ce cale o apuca adica a medieri(care este cea mai avantajoasa financiar) sau prin avocat sau ambele.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
olarasu ileana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)