avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu o minora

Buna,as vrea sa stiu,daca intretin acte sexuale cu o persoana de sex diferit,si eu am 18,si ea 17,si amandoi vrem,ce pot patii prin lege?
Actul sexual, de orice natura, cu o presoana de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepdeşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţiuneaza actul esxual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 şi 18 ani, daca fapta este savârşita de tutore sau curator, ori de catre supravefhetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa , ori daca faptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

Nu este savarsita nicio infractiune.
Am inteles ca daca fata vrea pot face cu ea un act sexual,dar daca parintii ei vor afla intr-un final , si vor merge la politie si au sa spuna ca le-am violat fiica,eu nu am cum sa dovedesc ca nu am violat-o.cel putin nu vreau sa ma bag in prostii de genu.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
PaulB17, utilizator
Dragule, tu nu trebuie sa dovedesti ca nu le-ai violat fata. Violul nu se dovedeste pe afirmatii. Se face o expertiza medico-legaa pt a se constata daca au existat violente .
Nu savarsesti nicio infractiune, iar parintii fetei pot afirma ce vor, in aceasta situatie va conta ce spune raportul de expertiza medico-legala nu ce scrie in plangere sau ce insinueaza parintii.

Cat despre afirmatii conform carora sa mai astepti un an pt a nu se considera viol, acestea sunt lipsite de fundament juridic, viol se poate considera si peste 18 ani daca exista constrangere sau violente, nu doar fetele de 18 ani pot fi violate.

Cat despre moralitate, ramane sa analizezi singur situatia.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
ContSters178374, utilizator
Probleme majore ar putea exista daca fata nu ar fi implinit varsta de 15 ani.In acest caz, ar fi fost comisa infractiunea de ,,act sexual cu un minor,,. Ar fi existat aceasta infractiune, si in cazul in care fata ar avea peste 15 ani, insa faptuitorul ar detine o anumita calitate: medic , tutore, curator, profesor, supraveghetor.
Cum niciuna dintre aceste conditii nu sunt indeplinite, fapta nu ar putea fi catalogata drept infractiune.Faptul ca parintii fetei s-ar putea revolta daca ar afla, este altceva .Nu ar fi nici nefiresc, parintii sunt destul de conservatori cand vine vorba despre copilul lor.
Daca parintii fetei vor merge la politie sustinand ca le-ati violat fiica, fapta trebuie dovedita prin probe. Nu dvs. trebuie sa dovediti ca nu ati violat-o , ci fata trebuie sa prezinte probe, violul trebuie constatat prin expertiza medico-legala.Simplele afirmatii ale victimei nu pot fi suficiente pentru ca o persoana sa fie trimisa in judecata.
Insa ideea este ca, daca tot aveti aceste temeri , mai bine asteptati majoratul fetei.La urma urmei , daca nu va doriti doar atat, veti putea astepta.
Inteleg..oricum nu ma risc.multumesc pentru raspunsuri :).

Alte discuții în legătură

Concurs de infractiuni r82z r82z in cazul in care o persoan intretine relatii sexuale cu o persoana de sex feminin in virsta de 15 ani fara consimtamintul acesteia exista concurs de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat iml (medico-legal) alexandru171 alexandru171 Buna!Doresc informatii legate de un prieten care sa culcat cu o fata(14 ani fara o luna-momentul actului sexual).El a realizat ca nu este deloc bine ceea ce va ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)