avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art . 10 CPP litera a,
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

art . 10 CPP litera a,

In esenta ceea ce doresc sa va intreb : Pt o fapta instanta s-a pronuntat ( partea civila nu a fost reglementata) .Pentru aceeasi fapta procurorul a dispus ulterior SCOATEREA DE SUB UP IN TEMEIUL ART 10.CPP litera a! Exista vreo posibilitate sa atacam solutia procurorului ? Desi fapta a fost judecata odata aspectul legat de partea civila a ramas nerezolvat! ( VA MULTUMESC ANTICIPAT)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:57, 26 Aprilie 2012
Da, si eu consider corecta sub aspect juridic solutia pronuntata de instanta.

Doamna Crystina, discutiile noastre au gravitat exact pe aceste aspecte pe care s-a pronuntat instanta de judecata.
Daca veti citi cu atentie tot ce s-a scris veti gasi si argumente suplimentare in sustinerea respingerii autoritatii de lucru judecat peste ceea ce a motivat probabil instanta.

Daca sunteti nemultumita puteti folosi argumentele folosite de domnul avocat Patrascu in calea de atac deoarece dumnealui are o alta opinie juridica.
. "Ca urmare, instanta civila a hotarat sa cerceteze falsul invocat in continuare , prin mijloacele de proba pe care le considera necesare, in speta, expertiza la un laborator specializat ."
Cate expertize poate cere instanta civila in continuare?daca nu e multumita nici de expertiza de la laboratorul specializat, cum nu a fost multumita nici de raportul de constatare tehnico-stiintifica grafoscopica (cerut de catre instanta civila) efectuat de catre un expert din serviciul criminalistic si facand parte in dosar penal la parchetul de pe langa curtea de apel, poate cere le nesfarsit expertize?deci, nu recunoaste o expertiza ceruta de catre EA-instanta si doreste o alta expertiza, pt ca nu a fost o judecata penala pe fond. Cauza nu a fost judecata pe fond. AM vreo cale sa ajung la o judecata pe fond inainte de a se face expertiza ceruta de instanta civila la laboratorul specializat? ce rost a mai avut prima cerere a instantei la parchet daca, acum vrea o alta expertiza la un expert desemnat de catre ea (instanta). facem expertize pana e multumita instanta de raspuns? deci, instanta civila contesta expertiza ceruta de EA,la parchet,prin cererea unei alte expertize la bucuresti, (care am inteles ca nu mai este sub tutela unei procuraturi,sau a unei instante penale) sunt bulversata. in concluzie: Solutia Instantei Civila este corecta. ce pas trebuie sa urmez ca sa am o judecata penala pe fond? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
crystina_crys67, utilizator
Judecata penala pe fond nu veti avea.
Este destul de greu sa intelegeti lucruri pe care si unii studenti la drept le inteleg destul de greu.
Era recomandabil sa va fi angajat avocat mai demult si nu mai ajungeati in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)
Hotarare procuror- cand se considera a fi irevocabila ORKLA ORKLA Buna ziua. Am un dosar penal la parchet eu fiind inculpatul. A inceput urmarirea penala acum vreo 8 luni si din cate am inteles in putin timp voi avea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)