avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare certificat de nastere.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare certificat de nastere.

La schimbarea certificatului de nastere, buletinul trebuie sa fie valabil?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:56, 21 Iunie 2012
Stimabile ove87, nu ati precizat decat ca urmeaza sa va casatoriti fara a ne preciza si locul unde urmeaza sa incheiati casatoria. Daca va casatoriti in Italia la o primarie obligatoriu trebuie sa aveti certificat de nastere de tip nou, international, apostilat, tradus si legalizat.Nu va puteti casatori pe baza certificatul de tip vechi. Nu e deloc o prostie ci o prevedere legala care are si ea rostul ei, fiind tipizat dupa cum bine va scria Ares_3, in romana, engleza si franceza, deci...merita.
Am si eu o intrebare putin mai complicata.... Locuiesc in Marea Britanie de la varsta de 13 ani, deci inainte sa mi se elibereze buletin, si doresc sa-mi schimb certificatul de nastere din format vechi in format international pentru a-mi putea reinoii pasaportul la ambasada Romana in Marea Britanie (nu se poate cu vechiul certificat de nastere). Problema este ca pentru a putea face acest lucru mi se cere buletinul cu cererea pt noul certificat, iar pt ca nu am un domiciliu in Romania nu pot sa am buletin..... cerc vicios! Ce as putea face in aceasta privinta? Multumesc :help:
Spuneti-ne putin ce scrie in pasaportul dvs(romanesc) unde aveti domiciliul, in tara sau in strainatate? Ca daca aveti domiciliul in strainatate alta e procedura de solicitare a certificatului. Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate nu mai detin act de identitate(sacesta retinandu-se la eliberarea pasaportului cu domiciliul in strainatate), legitimarea pentru certificat se face cu respectivul pasaport cu domiciliul in strainatate.
Dati mai multe amanunte sa ne putem lamuri, ne intereseaza si daca sunteti majora...
Nu vi se poate refuza cererea de pasaport pe motiv ca nu aveti certificat de nastere de tip nou. Certificatele vechi nu au fost scoase din uz. Dar trebuie sa detineti certificatul in original. Nu sunt acceptate copii, nici macar copii legalizate.
Legat de obtinerea pasaportului ar fi bine sa precizati, de asemenea, care este statutul dvs. in UK. Ati dobandit cetatenia britanica sau detineti un drept de sedere permanenta acolo?
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra prompte. Da, in pasaportul meu romanesc scrie intr-adevar ca am domiciliu in Marea Britanie ( detin dreptul de sedere permanenta) si sunt majora. Ultima data cand am fost la ambasada Romana din Londra (fiind in aceasi situatie cu residenta in UK) mi sa refuzat reinoirea pasaportului romanesc cu motiv ca nu se mai poate face cu certificat de nastere tip vechi.

Deci as putea folosi pasaportul in loc de buletin cand depun cererea pentru noul tip de certificat? Si trebuie neaparat sa calatoresc in Romania pentru a face acest lucru?

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)