avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare certificat de nastere.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare certificat de nastere.

La schimbarea certificatului de nastere, buletinul trebuie sa fie valabil?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:56, 21 Iunie 2012
V-as sugera sa cereti lamuriri de la MAE - Departamentul Consular (drco@mae.ro) si/sau Directia Generala de Pasapoarte (dgp.relatiipublice@mai.gov.ro) daca este obligatoriu sa detineti certificat de nastere de tip nou la depunerea cererii de pasaport.

Avand in pasaport mentiunea domiciliului in strainatate nu aveti nevoie de buletin.
Daca doriti sa obtineti certificat de nastere de tip nou, puteti inainta cererea prin intermediul ambasadei romane: [ link extern ]
De asemenea, puteti obtine certificatul prin intermediul unui mandatar cu procura speciala autentificata de un notar local, apostilata de Foreign and Commonwealth Office – Biroul Legalizări, Norfolk House, 437 Silbury Boulevard, Milton Keynes, MK9 2AH, [ link extern ] .
Cererea se depune la primaria care are in pastrare actul de nastere sau de la serviciul public comunitar local de la domiciliul ori resedinta petitionarului.
Dc eu,mama copilului nu sunt in tara,tatal copilului poate sa-i anuleze actualul certificat de nastere(care este la mine in uk,dar copilul e in tara cu fostul sot)si sa-i faca altul?adica poate fara consimtamantul meu?avem custodie comuna
Tatal poate solicita si obtine duplicat fara consimtamantul dvs.
Eliberarea duplicatului anuleaza originalul, mai bine dati-i-l daca are nevoie de el - ati spus ca la dansul e copilul.
Buna ziua
Chiar azi am sunat la serviciul de stare civila de la Primaria care a eliberat duplicat dupa certificatul de nastere al copilului, pe baza declaratiei false a tatalui(ca s-ar fi pierdut) si mi s-a raspuns ca ambele certificate de nastere sunt trecute in registru si sunt valabile!!??
Reamintesc ca pe baza certificatului de nastere original, am facut pasaport minorului, fara sa stiu ca de mai mult de 1 an exista un duplicat al acestuia.

Ati putea sa-mi indicati un articol de lege referitor la ce ati scris mai sus? Intreb tocmai fiindca doamna de la Primarie a spus pe dos, in plus, mi-a spus ca daca vreau sa anulez duplicatul, eu trebuie sa rezolv prin instanta.

Multumesc.
@Martonze
Poate nu ati mai urmarit topicul in care s-a vorbit despre certificatul de nastere al unei doamne care nu il mai avea pentru ca ii fusese retinut de autoritatile italiene (ati scris si dvs. acolo). Nu exista un articol in lege care sa precizeze ca eliberarea altui certificat anuleaza certificatul original sau un altul eliberat ulterior, acest aspect a fost reglementat printr-o radiograma a Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date Bucuresti.

Justitiarul71 a scris:

Temeiul legal este o radiograma DEPABD Bucuresti si prelucrarile facute in teritoriu de DPCEP. La ultima sedinta s-a pus in discutie aceste anormalitati si raspunsul a fost clar ca ultimul certificat este cel valabil.

Cand eu fac cererea la starea civila de solicitare a unui nou certificat de nastere declar pe proprie raspundere ce am facut cu certificatul vechi, logic? Ei daca eu am declarat ca nu-l mai am -ca doar de aceea solicit eliberarea unuia nou - inseamna fie ca l-am pierdut, fie ca mi-a fost furat, pentru ca daca declar ca e deteriorat ori distrus partial trebuie sa-l predau.

Deci, am solicitat eliberarea altui certificat pe motivul ca nu-l mai am pe cel vechi, mai mult decat atat mi se pune in vedere ca daca il gasesc sa-l predau intrucat este anulat de drept.

www.avocatnet.ro/content/for...

Sa zicem ca dvs. vi s-ar intampla sa ''stricati'' certificatul de nastere al copilului (l-ati spalat, l-ati rupt din greseala etc) :rolleyes:
Ati merge cu el la Starea Civila, l-ati arata si ati cere sa va fie eliberat altul pe motiv de deteriorare. Nu ati putea fi refuzata; ce ar face lucratorul de la Starea Civila ca sa rezolve situatia din registrele lor nu e treaba dvs.
Ati primi un alt certificat, care ar fi cel valabil.

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)