avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare certificat de nastere.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare certificat de nastere.

La schimbarea certificatului de nastere, buletinul trebuie sa fie valabil?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:56, 21 Iunie 2012
Si ati plati o amenda cuprinsa intre 100-200 lei intrucat si deteriorarea se imputa tot dvs, iar in registru ati fi la al 3-lea certificat eliberat.:)
Martonze ar fi la prima cerere de eliberare a altui certificat - ex-sotul dumneaei a facut cealalta cerere; cred ca daca ar fi ferma, l-ar putea obtine fara sa plateasca amenda.

Ar fi interesant de stiut daca, in cazul parintilor divortati, exista reglementari privind parintele indreptatit sa ceara alt certificat de nastere al copilului, daca il pierde pe cel pe care il detine.

Eu as zice ca parintele care ''are'' copilul, cum e in cazul lui Martonze, este cel care are acasa certificatul de nastere deci numai acel parinte il poate pierde (sau ii poate fi furat); as zice ca doar acel parinte poate fi indreptatit sa ceara / obtina altul.

La Starea Civila se verifica / se intreaba parintii daca sunt casatoriti sau divortati cand se elibereaza noi certificate de nastere in locul celor pierdute?

:offtopic:
yvk spunea in alt topic ca nu e corect duplicat, pentru ca noul certificat are alta serie si alt numar, deci nu e identic cu originalul; in opinia mea are dreptate.
Ares_3 a scris:

Tatal poate solicita si obtine duplicat fara consimtamantul dvs.
Eliberarea duplicatului anuleaza originalul, mai bine dati-i-l daca are nevoie de el - ati spus ca la dansul e copilul.

as mai vrea o parere despre acest lucru de la un avocat
dumneavoastra imi spuneti ca certificatul original de nastere pe care il am eu e nul?pt ca fostul sot a vrut pur si simplu alt certificat
pai asa pot sa ma duc si eu sa cer un alt certificat si sa-l anuleze pe al lui si tot asa,puteti sa-mi dati legea de unde v-ati informat cu privire la acest subiect?

Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
alinaandreea29, utilizator
Ati citit ce am scris pe cealalta pagina (ultima postare)? Acela este temeiul legal, ce a scris Justitiarul71: o radiograma a DEPADB, care suplineste lacunele din Metodologia din 2011 cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila.
Daca nu vi se pare suficient, consultati un avocat - nu se supara nimeni.
Ares_3 a scris:

Ati citit ce am scris pe cealalta pagina (ultima postare)? Acela este temeiul legal, ce a scris Justitiarul71: o radiograma a DEPADB, care suplineste lacunele din Metodologia din 2011 cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila.
Daca nu vi se pare suficient, consultati un avocat - nu se supara nimeni.

da,acum am citit
deci eu o sa merg si o sa scot un alt certificat care sa-l anuleze pe al 2-lea si probabil fostul sot va scoate un al 4-lea care il va anula pe al 3-lea:))
asa e legea in Romania.....nu de alta dar trebuie sa mai dea de lucru la functionari:))
scuze pt ironii

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)