avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Vreau sa va intreb daca un contract de comodat se incheie obligatoriu in fata juristului.
Cel mai recent răspuns: freja , utilizator 10:59, 3 Februarie 2009
pentru incheierea contractului de comodat mergeti la notar apoi stie contabilul cum sa -l prinda in contabilitate pt. a deconta cheltuielile de transport (bonuri benzina, reparatii auto, etc).
Contabilitatea mea este in partida simpla, nefiind platitor de TVA, eu merg anual la Admin Fin, la inspectorul desemnat.

Buna ziua,
sant in urmatoarea situatie: acum 3 ani am cumparat de la o persoana privata un apartament la bloc.Acum cateva zile m-a vizitat o persoana de la fisc si mi-a spus ca pe apartamentul meu e inregistrata o firma cu contract de comodat si firma are datorii si administratorii firmei nu sant de gasit.Eu nu am facut acest contract de comodat si nici nu am cunoscut persoana care l-a facut.In aceste conditii mai este contractul valabil, am eu vreo obligatie sau raspundere fata de datoriile firmei respective sau ce ar trebui sa fac sa inceteze acesta situatie neplacuta cu telefoane si vizite de la fisc?
Multumesc anticipat pt raspuns

nu aveti nicio obligatie si nicio raspundere fata de datoriile firmei respective.
daca va deranjeaza aceasta situatie, faceti o adresa celor de la fisc prin care le aduceti la cunostinta faptul ca sunteti noul proprietar al imobilului respectiv, ca nu aveti nicio cunostinta despre exeistenta contractului de comodat si ca nu aveti de ce sa platiti datoriile acelei firme.
Buna ziua!Am o intrebare vis-a-vis de contractul de comodat.Detin 50% dintr-un imobil p+1+m,cota indiviza prin certificat de mostenire.Cealalta parte de 50% o detine matusa mea.
Problema este: pot incheia contract de comodat sau un alt contract cu o firma fara matusa mea?
In caz ca da, firma poate functiona in imobil fara acordul matusii mele?
De obicei se cere si acordul coproprietarului.

Alte discuții în legătură

Modernizare spatiu BEATRICEM BEATRICEM O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat Roxie Roxie Buna seara. Intentionez sa imi iau autorizatie PFA pentru a putea lucra ca traducator. Unul din actele necesare la dosar este cel care sa dovedeasca dreptul ... (vezi toată discuția)