avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Vreau sa va intreb daca un contract de comodat se incheie obligatoriu in fata juristului.
Cel mai recent răspuns: freja , utilizator 10:59, 3 Februarie 2009
Detin o societate cu obiect de activitate "vanzare piese auto".Spatiul l-am inchiriat pe o perioada de un an de la o persoana fizica- act de inchiriere ce l-am facut la administratia financiara intre firma si respectiva persoana.Spatiul figureaza ca punct de lucru.Doresc in acelasi timp ca in acest spatiu sa fac si toate tipurile de asigurari.Pentru acesta l-am facut pe vanzator agent de asigurari la o firma de broker in asigurari.Conform noilor reglementari asigurarile se pot face numai la domociliul sau resedinta agentilor.Ii pot face agentului un contract de comodat pe o parte din spatiu pentru a incheia asigurari?Unde inregistrez actul de comodat?
am un contract de comodat pentru sediul firmei.in contract este prevazut ca pot face face reparatii si intretinere la spatiu,intrucat nu se putea intra fara a face curatenie. cheltuielile cu zugravitul materialele folosite dunt deductibile fiscal?
NICULIN a scris:

am un contract de comodat pentru sediul firmei.in contract este prevazut ca pot face face reparatii si intretinere la spatiu,intrucat nu se putea intra fara a face curatenie. cheltuielile cu zugravitul materialele folosite dunt deductibile fiscal?

sunt deductibile fiscal
Buna ziua!
Situatia mea este asemanatoare cu cea enuntata mai sus. Vreau sa inchei un contract de comodat cu primaria pentru un cabinet medical. Am fost sa vad spatiul insa acesta nu este amenajat corespunzator (necesita zugravire, placare cu gresie si faianta, usi noi, instalatie de apa curenta, etc. - deci costuri ridicate) si pentru ca fara sa asigur o dotare minima nu pot obtine autorizatia de functionare sunt obligata sa fac o serie de imbunatatiri. Primarul mi-a spus insa ca nu poate asigura baza materiala. In cazul acesta m-am oferit sa suport cheltuiala materialelor. Cum pot stipula in contractul de comodat sa mi se restituie cheltuielile (daca este legal acest lucru) sau ce alte clauze pot exista astfel incat un contract de comodat sa ma "avantajeze".
Va multumesc!
Alina24ph a scris:

Buna ziua!
In cazul acesta m-am oferit sa suport cheltuiala materialelor. Cum pot stipula in contractul de comodat sa mi se restituie cheltuielile (daca este legal acest lucru) sau ce alte clauze pot exista astfel incat un contract de comodat sa ma "avantajeze".
Va multumesc!

Amortizarea cheltuielilor aferente lucrarilor care au ca efect sporirea gradului de confort si ambient (modernizare) se face :
pe durata normala de utilizare ramasa sau,
pe perioada contractului de inchiriere.
Amortizarea cheltuielilor cu modernizarea unei cladiri inchiriate sunt suportate de catre chiriasul care a facut investitia.
La incetarea contractului de inchiriere, valoarea modernizarii, nediminuata cu amortizarea calculata se cedeaza proprietarului cladirii, pentru a majora corespunzator valoarea cladirii.
De retinut este faptul ca nu se pot face lucrari de modernizare la o cladire inchiriata decat cu acceptul proprietarului.
In procesul verbal de predare – primire a cladirii se mentioneaza si amortizarea calculata de catre chirias. In felul acesta proprietarul se inregistreaza la finele contractului, cu uzura corespunzatoare noii valori a mijlocului fix.

Alte discuții în legătură

Modernizare spatiu BEATRICEM BEATRICEM O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat Roxie Roxie Buna seara. Intentionez sa imi iau autorizatie PFA pentru a putea lucra ca traducator. Unul din actele necesare la dosar este cel care sa dovedeasca dreptul ... (vezi toată discuția)