avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare?

ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!!
mai exact va rog mult sa-mi spuneti ce autorizatii am nevoie si care ar fi codul caen de functionare
va multumesc
Cel mai recent răspuns: manuela43 , utilizator 04:47, 14 Februarie 2013
m-am gindit ca astea ar fi cerintele, dar cei care produc acasa sunca de casa sau branza ,cascavalul si celelalte cu care mai vin prin tirguri,au spatii de productie? gindindu-ma la ei am crezut ca este vreo posibilitate....o sa ma informez
Acestia au obtinut certificat de producator .
cum? avind spatii de productie? cu diferite camere pt materii prime si produse finite...etc cu intrari si iesiri separate cum se cere in general in producia alimentara? ma indoiesc ca aceea pers care vinde sunca facuta la el acasa are in dotare asa ceva
Pt a realiza produse alimentare artizanale ("de casa") este necesar sa aveti un mic laborator, fie inchiriat fie in proprietate. Tb sa se asigure conformitatea - infrastructura, amenajare, igiena, dotari, personal, controlul produsului, trasabilitate, etichetare, etc. Dupa ce se obtine autorizarea de la DSV se poate obtine si licenta de fabricatie de la Min. Agriculturii, inclusiv pt produs traditional.
Este obligatorie diploma de patiser, sau este valabila si una de bucatar, de exemplu, atat timp cat este vorba de productie alimentara?

Alte discuții în legătură

Incadrare cod caen laborator sau cafenea? MituMarius07 MituMarius07 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Doresc sa deschid o cafenea unei voi vinde produse de patiserie/cofetarie servirii unei cefele. ... (vezi toată discuția)
Comercializarea produselor traditionale nefis nefis buna ziua. as dori informatii legate de comercializarea produselor traditionale. va exemplific: pot sa comercializez de exemplu carnati ,sunci si carne ... (vezi toată discuția)
Produse de patiserie facute la domiciliu cotirlan cotirlan Eu si sotia ne dorim sa infiintam: pfa? , intreprindere individuala sau asociatie familiala ?pentru produse de patiserie, cofetarie la domiciliu.Deci sa le ... (vezi toată discuția)