avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Conditii de calatorie cu minorul in afara tarii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Conditii de calatorie cu minorul in afara tarii

am decizia judecatoreasca definitiva si irevocabila,dar azi cand am vrut sa ii fac pasaport fiicei mele in varsta de 4 ani nu s-a putut,deoarece intr-un fragement s-a gresit in loc de custodie..a scris stabilirea domiciliului fiicei mele la mine..
acum ce trebuie sa fac,intr-o saptamana vroiam sa plec in italia si nu mai pot...ce trebuie sa fac sa dureze mai putin,tatal fetei nu vrea sa imi faca o procura desi nu a vazuto de 4 ani..nu ne intelegem
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
gi-jane2, moderator
el m-a dat in judecata pentru incredintarea minorei,dar eu am castigato dupa luni de proces in perioada 2009 ...daca domiciuliu este stabilit numai la mine,de ce nu pot sa ii fac pasaport?in hotarare scrie ca el are dreptul doar la vizita si nimic mai mult
In 2009 ati intentat proces ? in afara de domiciliu, ce scrie in privinta copilului ? scrie ceva de incredintare, de autoritate parinteasca ? cand ati terminat procesul ?
Ar trebui sa vada un avocat hotararea pentru a se intelege clar...
Oricum hotararea s-a dat pe noua lege pe final daca a prins judecata dupa 1 octombrie 2011...( zice de domiciliu-sau sa nu fi fost vorba de vechea lege cu stabilirea domiciliului minorului...)
Adica sa nu fi avut nici hotarare de incredintare a minorului pe vechea lege...

Se poate ca instanta care a pronuntat hotararea sa nu fi stiut cu ce se mananca noua lege...
Se poate orice...

Dupa parerea mea are dreptul fara probleme conform legii insa sa nu existe o problema in hotarare...in sensul ca hotararea nu o ajuta dar din alte motive...
Oricum...in niciun caz chestiunea cu custodia exclusiva...nu constituie problema de baza...
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Depinde si ce s-a cerut atunci cand s-a cerut, ca si sub vechiul cod putea sa ceara doar stabilirea domiciliului si nu incredintarea minorului, asa cum i-ar fi fost util acum
Da, aceasta este ideea...

Erau avocate care cereau stabilirea domiciliului minorului si nu incredintarea.
Nu am inteles niciodata de ce...

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului minorului AlexandraLupu AlexandraLupu Buna dimineata, in urma cu cateva luni l-am chemat din nou pe tatal biologic al fetitei mele in instanta deorece nu aveam cum sa preiau legatura cu el si nici ... (vezi toată discuția)
Proces minor anelia88 anelia88 am intentat un proces de stabilire a domiciliului unui minor.as vrea sa stiu daca la primul termen al procesului mai pot cere si incredintarea minorului? (vezi toată discuția)
Refuzul directiei generale pasapoarte - pasaport minor, clarificare domiciliu AlexandraLupu AlexandraLupu Buna ziua ma numesc Alexandra Lupu in urma relatiei de concubinaj am o fetita amandoua fiind emigrante in Olanda cu toate actele in regula in anul 2011 am ... (vezi toată discuția)