avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ramane in custodia mea fara nici o problema din partea lui .Deci suntem amandoi foarte ok si vrem ca divortul sa se pronunte cat mai repde . Eu locuiesc in sectorul 3 ,el numai locuieste aici insa buletinul il are tot pe adresa .Tinand cont de faptul ca ne-am casatorit la primaria sectorului 1 ,unde trebuie sa ne adresam?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 18 Mai 2012
tot vei avea nevoie de semnatura lui:(eu sunt in acelasi caz doar k el afost de acord si cu custodia totala.dreptul de a vizita copilul imi apartine daca il las sau nu,i se va stabili o pensie de intretinere.cam atat
offf deci chiar daca am custodie unica tot am nevoie de semnatura lui? la asta chiar nu ma asteptam ,nu am nici un plan momentan de a parasii tara dar am zis ca nu se stie in viitor ,tinand cont si de faptul ca el pleaca ...imi va fi greu sa dau de el sa imi semneze...
@ kriss, ati vrut sa plecati si ati avut nevoie de " semnatura lui "?
Sigur exercitati singura autoritatea parinteasca ? ce scrie in hotarare sau in ce aveti ?

Ps. pe forum, nu e indicat sa scrieti cu floricele- k, sh, tz etc, multumesc
am fost plecati impreuna ptr copil,divortul nu sa finalizat.acum pe 25 avem ultima infatisare la notariat.deci nu stiu dak mai este nevoie de semnatura dar cert este ca am intrebat notaru si mia spus k da.ptr ca chiar daca este custodie totala iar eu devenind unicul custode,celalat parinte trebuie sa plateasca o pensie de intretinere,iar de vizite k ramane la acordul meu.pentru ca legea dupa cum am inteles nul scoate definitiv pe tatal copilului din viata lui numai dak acesta a avut un comportament inadecvat fata de copil.
Reveniti atunci cand o sa aveti scris ceva si va putem spune daca puteti iesi fara acord sau nu, pana atunci, nu puteti afirma cu tarie ca e nevoie de acordul tatalui sau nu.
Oricum, iesirea din tara intr-o excursie e una si stabilirea domiciliului in alta tara, e alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Copil minor ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, sunt in situatia in de: mama data din casa cu un copil de o luna, si inaintare divort de catre sot la notar.In aceste conditii ma sfatuiti sa merg ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)