avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - rec. avans credit + partaj rate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - rec. avans credit + partaj rate

Pb. este urmatoarea - casatorita fiind, am dat un avans pt. un apartament (20% = aprox. 13 mii de euro) cumparat prin credit imobiliar de un prieten al sotului, in urma cu doi ani. Intre timp, sotul a platit ratele la apartament pe numele respectivului. Acum, sotul doreste sa preia ratele, printr-un act de vanzare-cumparare si un nou credit, pe numele lui.

Intrebarea este - ce garantie pot avea ca imi voi recupera banii (avansul) in caz de divort? Cum anume tb. facute actele pt. a avea aceasta garantie?

Ce se va intampla la partaj cu ratele in caz de divort?
Se pot face acte de vanzare/cumparare intre soti?
Cel mai recent răspuns: alexa_13 , utilizator 11:00, 11 Mai 2012
Asta am inteles-o din prima. Va intrebam acum daca in actele casei sunteti trecuta ca si cumparator pt ca vorbiti de vanzarea catre prieten. Ce sa-i vindeti ?
Da, in actele casei eu apar drept coproprietar cu 20%, iar prietenul sotului cu restul de 80%, in baza creditului. Pentru ca in prezent nu ii pot vinde sotului partea mea din apartament, iar el (sotul) doreste neaparat sa preia ratele printr-un nou credit, se presupune ca sg. cale ar fi ca eu sa-i vand prietenului cei 20 la suta, iar el sa-l vanda apoi sotului cu totul. Ca sa-l plateasca si sa ramana pe numele lui, sotul vrea sa faca un nou credit
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
alexa_13, utilizator
mda.. ati omis ce era mai important, insa e f bine ca sunteti coproprietari

intr-un final vreti ca ap sa ramana sotului ? sunteti in prag de divort sau doar va ganditi ca e posibil candva ? Solutii se gasesc .. dar trebuie sa ziceti ce anume doriti
cand ati cumparat acea cota de 20% erati casatorita ( ziceti dvs ) , deci plecati de la prezumtia ca si acea cota e bun comun cu sotul.

nu are sensa sa iesiti din indiviziune fata de prieten, ci prietenul vinde sotului dvs casatorit cu dvs, cota de 80 %

da, suntem in prag de divort. sotul vrea sa pastreze apartamentul, respectiv sa-l preia de la prieten prin cumparare si sa faca un nou credit pt. a-l putea pastra. eu vreau sa recuperez avansul, nu ma intereseaza alte drepturi asupra apartamentului. in conditiile acestea, intrebam ce pot face.
sotul vrea sa preia integral apartamentul, dar pt. ca inca suntem casatoriti, nu-i pot vinde lui cota mea, ci doar prietenului care detine 80%. dupa care el (sotul) ar urma sa-l cumpere integral de la prietenul respectiv. pb. e ca el (sotul) ma preseaza sa vand doar in acte cota de 20%, fara bani jos. fara alta garantie, ci doar cu promisiunea ca dupa divort voi recupera banii.

Alte discuții în legătură

Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)
apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)