avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizitare minor

Buna ziua.

Cum se procedeaza cu executarea silita a programului de vizitare a unui minor in cazul in care se constata ca insusi minorul refuza?
Minorul are 6 ani dar este probabil invatat de mama sa planga, dar si stresat de situatia conflictuala dintre parinti.

Care este procedura legala de executare, care sunt etapete, cine plateste si cat?
Dispun de o hotarare definitiva dar nu si irevocabila deocamdata (urmeaza sa se judece recursul), hotarere pe care am legalizat-o si investit-o cu titlul executoriu.

Avand in vedere noul cod proc civ, care urmeaza sa intre in vigoare in septembrie, este mai indicat sa se inceapa acum executarea sau sa astept pana in septembrie?

Va multumesc.
@Alex Stoica
Sunteti un caz fericit ca minorul a primit cat de cat ceva , in cazul nostru, s-a inventat alta moda" uite cadoul de la mosu', dar nu pune mana pe el ca trebuie sa-l inapoiem"?
Sa nu mai vorbim de ziua de nastere ca am impresia ca a si uitat cand este nascut copilul !!!!
La capitolul denigrare...cred ca e campion " tatal"...de fiecare data cand venea copilul acasa i-mi spunea cate ceva...
Ce parere aveti?
@Cosminmamica, tocmai ce voiam , sa va scriu si mi-ati luat-o inainte.
Exact prin aceleasi situatii am trecut si mai trec si eu. La mine a aparut in viata copilului la 2 ani si la nici 3 ani copilul era obligat sa plece cu un "necunoscut" doar pentru ca era "tata biologic". Anii au trecut (vreo 3 de cand suntem in proces) si copilul s-a mai obisnuit..si cu rautatile lui, si cu faptul ca ma denigreaza absolut de fiecare data (primul lucru pe care mi-l spune la intoarcere este: "mami, stii ce a mai spus tati despre tine?!", si eu trebuie mereu sa-i explic de ce se intampla asta, dar astfel incat sa nu traumatizez copilul, mai mult de cat o face "tatal" sau).
Cat despre cadouri, nu va imaginati ca primeste decat strict in zilele de nastere (daca se intampla sa-l aiba la program atunci, altfel se considera ca ziua a trecut, nu?!), dar si pe acelea imi cere sa i le scad acum din pensia de intretinere restanta. Asa cum imi cere sa-i scad din pensia alimentara o tableta pe care a afirmat ca i-a luat-o copilului (desi are doar 6 ani, nu-i este necesara! ), dar copilul o vede cand ajunge acasa la "tata" si numai cand tatal lucreaza pe ea!
Sa va spun ca si cheltuielile din cele 4 zile de vacanta mi le cere sa i le scad din pensie? (desi si-a luat si pe ma'sa si pe ta'su cu el, asa zisii "bunici paterni"). Am ajuns, intr-un fel, intretinatoarea familiei "tatalui biologic". Trist, dar adevarat!
Iar de cand am inceput procesul de executare silita, m-a "atentionat" ca orice ii cumpara ramane la el (iar ce apucase sa-i dea acasa, le-a cerut inapoi !!!).
Draga mea AlexStoica,
Nu trebuie sa fi de acord cu toate cheltuielile facute in interesul lui propriu..., tableta?
S-o foloseasca el, copilul are nevoie de alimente, haine, rechizite..traieste in casa unde se platesc taxe..etc

Cred ca atunci cand se va potoli cu prostiile de a merge pe la toate institutiile cu plangeri dupa plangeri..."o sa-mi fie greu", deja m-am obisnuit ..cam la doua zile primesc ori citatie la judecatorie, ori invitatie la politie...

De exemplu astazi si maine are program de luarea copilului, nu a anuntat absenta lui, nici nu a venit...nimic,... Ce trebuie sa fac acum , sa merg cu execuorul peste el si sa-l lovesc cu usa??????

PRIN TOT CEEA CE FACE VAD CA NU-L INTERESEAZA COPILUL, VREA DOAR SA MA SICANEZE.

Avocata care l-a reprezentat la procese, acum l-a refuzat, nu mai vrea sa-l reprezinte, si-a dat si ea seama ca a facut o obsesie din Copil

Numai bine !
Anca
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Cu tableta il inteleg, din partea mea sa-si ia 20!
Dar sa nu spuna ca sunt pentru copil (avem laptop si calculator acasa, daca la 6 ani era indispensabil un asa aparat, avea deja, deci in nici un caz tableta nu era o necesitate) si in acest fel sa aiba pretentia sa i se scada din pensia lunara, stabilita de o instanta de judecata la nivelul anului 2011 (acum deja copilul intra la scoala, cheltuielile cresc,salariul sau la fel..) mi se pare culmea nesimtirii!

Si copilul meu este acum la program, astept sa vad ce explicatii sa-i mai dau :(
Si in cazul "tatalui" nostru, prima avocata l-a lasat dupa etapa de fond, vazand ca insista sa ascunda ca era jurist la o multinationala si sa ceara cu vehementa stabilirea pensiei in functie de salariul minim pe economie (cand el avea la acea vreme de 9 ori acel salariu minim!!!).

Cu Dumnezeu inainte, zic si eu :) !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor 13Florin 13Florin In urma sentintei actiunii judecatoresti de divort ,am obtinut dreptul de a vizita si de a lua acasa copilul minor insa mama minorului imi refuza dreptul de ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Executare silitã program vizitã minori Martonze Martonze Există un program de vizită minor de sâmbătă pănă duminică. În urma refuzului copilului, tatăl cere executarea silită. Conform art. 909 NCPC, ... (vezi toată discuția)