Sotul meu este intr`o inchisoare in Germania, ptr a doua oara...A mai fost si acum un an tot ptr aceeasi fapta ca acum, adica fiind soferul unei grupari care furau din magazine. Anul trecut a stat 5 luni si a luat cu suspendare 1 an si 2 luni... Acum va sta pe putin 3 ani.. Ideea este ca vreau sa divortez de el.. Tin sa precizez ca avem si doi copii minori, unul de 3 ani si unul de 9 luni, in rest nu avem nimic comun, adica proprietati sau bunuri, eu locuind impreuna cu cei doi copii in casa mamei mele. Intrebarea mea este cum pot divorta de el avand in vedere ca el este intr`o inchisoare din Germania si cam care ar fi conditiile acestui divort.? Va multumesc anticipat!
Cand ziceti probleme va referiti la ce? Ca va dura mult? El va sta ani buni in inchisoare. Ca imi va lua copii? Asta nu are cum...Nu are casa, nu are servici, nu a muncit niciodata... Doar a furat si a stat plecat din tara si prin puscarii... Am multe dovezi impotriva lui... Si ca m`a inselat si violenta si multe altele...Am zeci de plangeri la politie... Iar bani ptr avocat nici atat... Are in Germania avocat din oficiu care il reprezinta ptr fapta de acolo....dar nu si in caz de divort...Si ce autoritati sunt atat de tampite sa cheltuiasca bani la fiecare termen in procesul de divort cu el sa il auca pana aici? Da, e dreptul lui dar nu e logic deloc...
Instanta romana il va cita.
Daca el vrea sa vina la proces trebuie sa i se respecte acest drept la aparare.
Poate aveti noroc si va trimite o hartie din penitenciar prin care specifica ca este de acord cu divortul.
Cu copilul vor fi insa alte probleme deoarece poate solicita drept la vizita si custodie comuna.
Daca vrea aparare, imputerniceste un avocat sa-l reprezinte, statul german nu cheltuie bani sa-l transporte pe detinut la divort in Romania.
Nici n-a fost condamnat inca, deci nu poate fi vb de transfer la cerere..
Ar ajuta mult o hartie de la sot trimisa prin posta, un raspuns la cererea de divort.. ca e de acord sau ca nu e de acord cu divortul.. nu conteaza.. sa raspunda ceva
Nu ii va interzice nimeni niciodata sa isi vada copii... Va avea drept la vizita oricand...Nimeni nu poate schimba faptul ca este tatal copiilor mei...si nu vreau nici sa imi privez copii de a`si vedea si a se bucura de tatal lor...Dar asta nu inseamna ca trebuie sa raman legata de un barbat care face greseli din ce in ce mai mari
Asta astept si eu o scrisoare de la el...El stia ca daca ajunge la inchisoare iar ne despartim... Eu vroiam initial sa stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri.... Si hartia banuiesc ca trebuie sa fie legalizata...nu doar o foaie in care sa imi zica ca e de acord sa nu...