avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire inatacabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire inatacabila

Buna ziua,

Vreau sa las impreuna cu sotia , ca mostenire , toate bunurile pe care le posed , apartament , masina etc numai uneia din cele 2 fiice majore pe care le am .
Testamentul e suficient? Contract de vinzare - cumparare ?
Ceva inatacabil ...
Multumesc
Acuma, vorbind despre raport, există şi posibilitatea scutirii de raport a donaţiilor, dar reducţiunea nu poate fi înlăturată prin voia celui care lasă moştenirea. Rezerva e sfîntă.

AVLIL are oarece dreptate. Nu există act care să nu poată fi atacat. Există însă act care să nu poată fi desfiinţat, dacă sunt luate în considerare toate aspectele posibile. Da' toate. Iar asta nu se poate face pe forum.

Culmea ar fi ca, la adînci bătrîneţe, să găsiţi sprijinul necesar tocmai la cea pe care vreţi cu orice preţ s-o înlăturaţi de la succesiune. N-ar fi primul caz, nici cel de pe urmă.
Da, n-am vrut sa intru aici in amanunte de genul parintilor increzatori care au ajuns pe drumuri ca le-au luat copiii casa... B-) Speram ca nu va fi cazul...
Dar un caz similar cand parintele a lasat totul unui copil si celalalt a ajuns sa-l ingrijeasca si sa-l inmormanteze... era chiar zilele astea pe forum!
Asta cu toate aspectele posibile... sunt de acord ca asa trebuie, da' cum mare e gradina domnului, niciodata nu poti sti cate e in stare sa faca un om...
Scutirea de raport a donatiilor in cazul banilor? Scutirea de raport se face expres, deci nu in cazul cand parintii doneaza bani sau alte bunuri in mod mascat... Apoi, ea presupune ca la stabilirea averii defunctului bunul nu se va raporta in natura ci... ca valoare... Dar fiind banuti... :D mai greut!

Sunt absolut de acord ca trebuie considerate toate posibilitatile, asta insemnand ca pe parcurs trebuie vazut fiecare pas de un jurist si, mai ales, trebuie sa calculati daca nu pierdeti foarte multi bani facand acoperirile astea, poate nu merita efortul...
In concluzie, actele sau actul trenbuie sa fie perfect(e), cam cat e posibil asta, cam atat e posibil sa fiti siguri ca actul nu va putea fi rasturnat.
AVLIL a scris:

Ca idee, de ce doriti sa eliminati unul dintre copii din viata dv.? Aveti doi... (Cam asa \\\"gandeste\\\" si legea romana!)

Ar fi mult prea lunga explicatia...Sper ca intelegeti..Wrong time,wrong place...:">
Decadere din drepturi se cheama ce vreau eu sa fac ?
freeanifer a scris:

AVLIL a scris:

Ca idee, de ce doriti sa eliminati unul dintre copii din viata dv.? Aveti doi... (Cam asa \\\"gandeste\\\" si legea romana!)

Ar fi mult prea lunga explicatia...Sper ca intelegeti..Wrong time,wrong place...:">
Decadere din drepturi se cheama ce vreau eu sa fac ?

Nu , nu este decadere din drepturi.
O persoana nu este obligata sa lase o mostenire.
Este bine sa analizati problema cat mai la rece si sa faceti alegerea cea mai buna.
Nu e chiar locul si timpul gresit... caci explicatia conteaza des chiar pentru valabilitatea actelor incheiate... Nu va intrebam de curiozitatea mea, ca n-aveam ce discuta...
Mai fac si asta, dar precizez expres...
Nu, eu nu inteleg... si sunt un om fara copii, deci, daca eu nu inteleg, ma indoiesc de faptul ca o va face legea...

Va rog sa redactati mesajele in limba romana, consultati Regulamentul de postare in acest sens. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)