Vreau sa las impreuna cu sotia , ca mostenire , toate bunurile pe care le posed , apartament , masina etc numai uneia din cele 2 fiice majore pe care le am .
Testamentul e suficient? Contract de vinzare - cumparare ?
Ceva inatacabil ...
Multumesc
O solutie care nu poate da gres ar fi sa infiintati o societate comerciala in care dvs. impreuna cu copilul caruia vreti sa-i lasati averea sunteti asociati.
In aceasta firma puteti aduce ca aport bunurile pe care vreti sa le lasati copilului.
La momentul potrivit cesionati partile sociale pe care le detineti catre copil. In acest mod acel copil va fi unic asociat in firma care are in proprietate acele bunuri.
Nu exista nicio cale ca cineva sa "desfaca" aceasta chestiune.
@ ninasave
Nu mai citati si scrieti mesajul dvs. direct. Nu se intelege mare lucru pentru ca ati scris intercalat in mesajele celorlalti.
Probabil ca notarul a spus ca prin testament nu poate fi lasata intreaga mostenire pentru ca existanta si mostenitori rezervatari.Acesti mostenitori pot insa sa renunte la rezerva succesorala si astfel ca se pot face acte pe intreaga mostenire. Sora si fratele pot merge impreuna cu mostenitoarea testamentara si pot renunta la dreptul lor nu doar verbal ci in mod expres.
Si cu nulitatea pactelor asupra mostenirilor viitoare cum ramane? Ramane ca actul ala nu e bun de nimic.
Cat priveste societatea comerciala, depinde de multe aspecte... In primul rand depinde si de cat de bun e omul nostru a previziona data mortii... si de cati bani e dispus sa cheltuie pentru a-i lasa numai unui copil restul de avere, cel necheltuit pentru acte si alte asigurari...
Astfel, omul isi va face o societate in fiecare an pe care o va lichida? Daca va functiona pe societate, dezavantaje lunare la plata unor utilitati nesubventionate pentru SC, plati suplimentare, contabil etc.
Ca sa nu spun ca daca nu previzioneaza cand va muri si se intampla sa crape nenea inainte de cesionare? Sau daca cesioneaza la un pret fictiv sau copilul nu are de unde plati pretul cesiunii? Poate celalalt mostenitor sa dovedeasca simulatia au ba?
Dar cheltuielile mostenitorilor cu procesele si ale autorului cu actele incheiate, oare nu pot micsora averea lasata cu cel putin rezerva ce-ar fi de dat copilului din casatoria anterioara? Si atunci, merita sa lasi copilului tau dureri de cap si o mostenire mai mica doar din orgoliul ca celalalt sa nu primeasca nimic? Ca sa n u mai amintesc de durerile de cap pe care ti le creezi tie insuti si care poate iti grabesc moartea? :P
Repet: costurile gasirii solutiilor nu sunt mici si nu sunt nici generale, adica exista o solutie si toata lumea o poate aplica. Depinde de zeci de detalii si amanunte. Care trebuie evaluate de la caz la caz.
Dar daca divortez de actula sotie de comun acord si in urma divortului ma inteleg cu ea ca apartamentul sa-i revina ei?
In acest caz apartamentul nu va mai fi bun comun si deci va fi mostenit numai de fiica mea din cea de-a doua casatorie...
Nu vreau sa-i las nimic primei fiice deoarece pe aceasta nu a interesat-o niciodata nimic de mine , M-a hartuit numai cu pensia alimentara , scriind scrisori la firma mea sub influenta primei sotii , dind telefoane denigratoare etc,
Va multumesc pentru raspunsuri...
Nu intru in amanunte referitoare la moralitatea deciziei dv., insa depinde ce faceti dupa ce divprtati si lasati apartamentul actualei sotii.
Daca va recasatoriti cu ea, daca primiti ceva mostenire de la ea, care moare primul, daca va certati cu ea si va lasa fara ap. si fara tot... depinde iar de multe aspecte, altele.
Depinde si cum anume faceti tranzactia pentru apartament.